Hrvatski radio

Radio Zadar

Magarity pozitivan na lijek za astmu, otišao Luka Tomas

02.01.2019.

12:27

Autor: Željko Kapelari

Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Foto: - / -

Nakon lijepe vijesti iz KK Zadar i predstavljanja Luke Žorića stigla je i loša. William Magarity suspendiran je zbog uzimanja lijekova za astmu koji se nalaze na popisu nedozvoljenih sredstava. Više pojedinosti znat će se za petnaestak dana.

Direktor kluba s Višnjika Željko Žilavec.

“Što se tiče slučaja Magarity, ovdje je riječ o velikom propustu samog igrača. Kao astmatičar, on ima svu potrebnu dokumentaciju i dozvolu za korištenje lijekova koji se inače nalaze na popisu nedozvoljenih sredstava. Nažalost, iz samo njemu znanih razloga, o tome je zaboravio obavijestiti klupsku medicinsku službu. Tako su mu na doping kontroli pronađeni tragovi lijeka u krvi, a kako nije imao medicinsku dokumentaciju uslijedila je privremena suspenzija, što znači da Šveđanin neće zaigrati za Zadar u petak protiv Olimpije. Magarity će se na saslušanju pred Zavodom za toksikologiju očitovati o cijelom slučaju, a mi se samo možemo nadati kako će njegovi argumenti biti uzeti u obzir te kako će suspenzija biti ekspresno ukinuta. Prema riječima  Žilavca, saslušanje bi se trebalo dogoditi unutar petnaestak dana, a klub prema svom igraču neće pokrenuti disciplinski postupak zbog ovog velikog propusta, već će mu pružiti svu potrebnu podršku”.

Na kraju je još i sportski direktor Branimir Longin rekao da je klub sporazumno raskinuo ugovor s mladim igračem Lukom Tomasom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.