Hrvatski radio

Radio Zadar

M.Baždarić: Revizorsko izvješće nam je presudilo???

21.05.2015.

19:14

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nevjerica i čuđenje na Stanovima. Još uvijek aktualnom prvoligašu NK Zadar iz HNS-a točnije iz njegovog Odjela za licenciranje uskraćena je licenca za nastupom u društvu najboljih hrvatskih klubova sljedeće sezone.

Donesena je konačna odluka prema kojoj NK Zadar ne zadovoljava uvjete za nastup u Prvoj ligi, nego isključivo Drugoj ligi.  Ovakvim razvojem situacije ostao je i šokiran tajnik kluba, Mladen Baždarić.

„Odluka je konačna u smislu da više nema žalbenog tijela u tom postupku i komisiji ali postoji jedan izvanredni pravni lijek koji se zove zaštita zakonitosti i to se upućuje Izvršnom odboru HNS-a. Hoćemo li mi njima nešto i poslati, vidjet ćemo kroz koji dan jer još uvijek nismo dobili svu dokumentaciju“.

O razlozima koji su utjecali na to da Zadar ne dobije licencu, Baždarić kaže.

„Gledajte, što se tiče infrastrukture, nemamo natkrivena sjedala, također niti adekvatne prostorije za medije, fotografe, tv studio. Iz financijskih kriterija nisu napravljena revidirana revizorska izvješća u skladu s pravilnikom o licenciranju, to bi ukratko bilo to“.

Znači li ovo i definitivno da je Zadar već od danas drugoligaš.

„Ja to ne mogu još tvrditi. HNS je napisao da revizorska izvješća nisu u skladu s pravilnikom. Međutim, mi još uvijek nismo dobili revizorsko izvješće od kuće koja ga radi. Tek kada ga dobijemo mi možemo onda vidjeti što i kako dalje. Ako je sve u redu, onda teško da nešto možemo napraviti ali ukoliko vidimo da je propust s njihove strane onda ćemo iskoristiti ovaj izvanredni pravni lijek i uputiti žalbu HNS-u“.

Odluka je još zanimljivija kada se zna da je Zadar jedini od aktualnih prvoligaša ostao bez licence. Dva kola nade ostala su igračima Igora Štimca da na travnjaku sačuvaju prvoligaški status, sada je i sve to došlo u pitanje, po riječima iz HNS-a Zadar je prekrižen kao prvoligaš.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.