Hrvatski radio

Radio Zadar

Metličić i Balić: Zadar nam je uvijek u srcu

24.03.2016.

12:56

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pod vodstvom izbornika Petra Metličića od prošle nedjelje do sutra u Zadru trenira Mlađa kadetska rukometna reprezentacija Hrvatske. Treninzi se odvijaju u dvorani u Mocirama, popusta nema ni za koga.

Prvo službeno okupljanje mlade nade imale su u siječnju u Dugoj Resi dok je ovo sada njihovo drugo kontrolno okupljanje.

Petar Metličić, zadovoljan je boravkom u Zadru.

"Dobri uvjeti, jako dobro se radi, ide sve po planu, tako da možemo biti zadovoljni. Mene za Zadar vežu lijepe uspomene, rado ovdje dolazim a sigurno ću u budućnosti i još više. Već sada na ljeto, imamo tu i naš tradicionalni kamp".

Talenata uvijek ima.

"Tu nema problema, sada ih je 44 u ovoj generaciji što ih pratimo. Od toga sigurno se može napraviti dobra generacija. Međutim, to je dugotrajan proces koji zahtjeva puno odricanja i svega drugog. Na nama je da toj djeci damo sve što trebaju i vjerujem da će biti novih vrhunskih igrača u budućnosti".

Dvojica mladih momaka na ovom okupljanju je i iz Zadra.

"Tako je, Surać (Zadar), Korljan (Arbanasi).  Zadar je uvijek poznat po talentiranim momcima u svim selekcijama. Pratimo ih, na sve računamo i na njima je da se pokažu u dobrom svjetlu".

Ispred Mocira zatekli smo i koordinatora za muški rukomet, legendarnog bivšeg najboljeg svjetskog igrača Ivana Balića koji nije krio zadovoljstvo dolaskom u Donatov grad.

"Uvijek volim doći ovdje, Zadar mi je u srcu i odlično se tu osjećam. Drago mi je da je napokon sunce zasjalo, istina, naočale su mi ostale u Zagrebu, ha, ha. Djeca će uspjeti vidjeti sve ljepote Zadra i tako treba biti".

O svojoj novoj ulozi, Ivano kaže.

"Snalazim se, najveći mi je problem kad zapamtim sva imena, svrstati ih gdje koji, kojoj selekciji pripada. Veselim se ovoj ulozi, čovjek se na sve navikne. Ipak je ovo sada za mene sve nekako u "leru", nije užurbani ritam kao kad ste profesionalni igrač ali sve je to normalno. Proces privikavanja polagano prolazi i uživam na ovim okupljanjima u tim mladim momcima vidjeti onu želju da pohvataju sve što im govorimo. To je znak da smo na dobrom putu i da trebamo u tome i ustrajati".

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.