Hrvatski radio

Radio Zadar

Na najmasovniji turnir stižu Đolonga i Turković?

21.08.2019.

12:47

Autor: Filip Matijević

Facebook: Humanitarna udruga "Antonio Jurjević"

Facebook: Humanitarna udruga "Antonio Jurjević"

Foto: - / -

Memorijalno-humanitarni turnir "Antonio Jurjević" okupio je ove godine rekordne 122 ekipe. Skoro svako mjesto u županiji i svaki kvart u gradu ima predstavnika, a zbog turnira u Zadar dolaze i Šibenčani i Splićani. Poznatih nogometnih imena ima napretek...

Prve godine 76, lani 97, a ove godine čak 122 ekipe. Zbog toga Memorijalno-humanitarni turnir Antonio Jurjević i ove godine nosi laskavu titulu najmasovnijeg turnira u Zadarskoj županiji, pa i šire, kaže organizator Frane Volpi. 

Sama brojka govori i više nego ijedna riječ. imamo tri splitske ekipe, jedna veteranska iz Šibenika. Što se tiče Zadarske županije, nema mjesta koje nije prijavilo svoju ekipu i nema kvarta u Zadru koji nije prijavio svoju ekipu.

Turnir je podijeljen u tri kategorije, djeca, veterani i seniori. Naravno, najatraktivniji dio turnira je seniorski. Tu su pohod na titulu najavile najjače zadarske momčadi, poput Varoši i Tina, branitelj naslova Kontrol biro, ali pažnju zaslužuje i momčad za koju je zaigrao Danijel Subašić, a u kojoj igraju Antonio Brzoja, Vedran Ješe i Dragan Blatnjak. Ali pojavit će se na turniru još poznatih nogometnih imena. Krajem kolovoza, u polufinalnoj večeri u revijalnoj utakmici odmjerit će snage veterani Hajduka i Zadra. Trebali bi se tako na Višnjiku naći Vlatko Đolonga i Almir Turković. I ta će utakmica pomoći ovogodišnjoj humanitarnoj dimenziji turnira. Ove godine pomoći će se Ani i Eni:

Radi se o dvjema djevojčicama kojima su potrebna ortopedska pomagala. Ena Škoda boluje od fibromatoze tipa 1. Njoj je svakih šest mjeseci potrebna nova ortoza koja nije jefitna, a HZZO ne pokriva te troškove. Mala, šestogodišnja Ana Juričević iz Posedarja boluje od celebralne paralize i potrebna joj je stajalica za samostalno vježbanje.

Pružiti potporu ovoj lijepoj priči možete i vi odlaskom na Višnjik već danas. Utakmice, kao i svakoga dana, počinju u 19 sati.

Antonio Jurjević preminuo je prije tri godine, u 27. godini života od zatajenja srca. Bio je strastveni nogometaš. Vratarsku karijeru započeo je u mlađim kategorijama Zadra, a branio je još i za Raštane, Primorac, Zelinu... Njegovi prijatelji osnovali su Humanitarnu udrugu "Antonio Jurjević" koja - vođena sloganom "Pamtim samo sretne dane" - kroz njegovo ime pomaže onima kojima je pomoć potrebna. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.