Hrvatski radio

Radio Zadar

Na Višnjiku obilježena 25-godišnjica smrti košarkaškog velikana Ćosića

25.05.2020.

11:13

Autor: Željko Kapelari

Na Višnjiku obilježena 25-godišnjica smrti košarkaškog velikana Ćosića

Na Višnjiku obilježena 25-godišnjica smrti košarkaškog velikana Ćosića

Foto: - / -

Na današnji dan, 25. svibnja prije točno četvrt stoljeća napustio nas je velikan zadarske, hrvatske, europske i svjetske košarke Krešimir Ćosić. Preminuo je 1995-te u američkom Baltimoreu, prerano, od raka limfoma, s nepunih 47 godina života.

Tim povodom Uprava Košarkaškog kluba Zadar, Športskog centra Višnjik te Košarkaškog saveza Zadarske županije, kao i prijatelji pokojnog Kreše, tradicionalno su podno njegova spomenika ispred dvorane na Višnjiku položili cvijeće i zapalili svijeće te na taj način obilježili 25 godina od kada nas je napustio jedan od najvećih europskih i svjetskih košarkaških virtuoza.

„Drago mi je da smo se i danas na ovu veliku obljetnicu smrti našeg Kreše okupili ispod njegovog spomenika gdje smo njemu u čast položili cvijeće. Pogotovo nakon sezone u kojoj smo nakon dugo godina „vratili“ Krešu u Zadar. Za mene osobno Krešo je lik iz svijeta košarke koji je unio određene novine i koji je pokazao da košarka može biti drukčija negoli je bila prije njega. Krešo je uspomena koja ne blijedi i radi budućih generacija ne smijemo dozvoliti da izblijedi ikad. To što smo danas ovdje, kao i mnogih prethodnih godina, samo je jedan mali čin pažnje kojim želimo ukazati na Krešu Ćosića, njegovo postojanje i njegovu godišnjicu smrti“,  izjavio je direktor Košarkaškog kluba Zadar, Željko Žilavec.

Krešimir Ćosić bio je poznat po eleganciji i vrhunskoj tehnici, a plijenio je i svojim ugodnim karakterom i dobrotom. Brojnima je bio i sportski i osobni uzor.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.