Hrvatski radio

Radio Zadar

Na Višnjiku počeli radovi na novim teniskim terenima

29.08.2019.

13:13

Autor: Željko Kapelari

Foto: Nenad Opačić/ŠC Višnjik

Foto: Nenad Opačić/ŠC Višnjik

Foto: - / -

Prema nedavno potpisanom ugovoru između Grada Zadra (što je učinio Branko Dukić, gradonačelnik), te Braniteljske zadruge Maslenica ’93 kao izvođača radova izabranog u postupku javne nabave, u četvrtak, 29. kolovoza, počeli su radovi na novim teniskim terenima u sklopu ŠC-a Višnjik.

Otvaranju radova u ime Središnjega državnoga ureda za šport, koji je u sklopu natječaja za sufinanciranje, izgradnju, građevinske zahvate i opremanje 22-ju sportskih građevina na području Republike Hrvatske osigurao osam milijuna, 749 tisuća i 632,70 kuna, za ovaj projekt izdvojio 490 tisuća kuna, pribivale su Lea Starčević, stručni suradnik arhitekt i Petra Tončić Lipovšćak, stručni referent u SDUS-u.

– U ime Središnjega državnoga ureda za šport izražavamo zadovoljstvo što je počeo zahvat koji će ovom kompleksu donijeti tri nova kvalitetna teniska terena – rekla je, uz ostalo, Lea Starčević.

Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik također je izrazio zadovoljstvo što su počeli radovi, te istaknuo da će u bliskoj budućnosti ŠC Višnjik imati veoma kvalitetnu tenisku infrastrukturu (pod rasvjetom) koja će, uz ostalo, omogućiti širenje i popularizaciju teniske igre, njezin razvoj, te intenzivan razvoj sportskoga turizma.

– Ovaj teniski kompleks bit će i pogodno mjesto za održavanje različitih turnira i međunarodne kategorije – istaknuo je Karlović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.