Hrvatski radio

Radio Zadar

22:26 / 17.03.2017.

Autor: Željko Kapelari

Na Višnjiku Regionalno prvenstvo u plivanju za osobe s invaliditetom

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Plivački klub „Zadar“ poziva da uveličate događaj koji je važan i za naš klub i za naš grad, obzirom da se radi o posebno važnoj skupini sportaša. Sport osoba s invaliditetom grana je sporta koju PK Zadar dugo godina njeguje a ovim natjecanjem cilj nam je promovirati plivanje osoba s invaliditetom.

Nakon odlično održanog prvog natjecanja 2016. godine gdje PK Zadar ugostio 70 plivača iz 3 zemlje ove godine sretnu su da će na bazenu Višnjik 18.03. zaplivati 100 plivača iz Hrvatske i Slovenije. U 2 dijela natjecanja plivati će natjecatelji iz 13 klubova u 16 kategorija u 12 disciplina.

Za PK Zadar nastupiti će Lucija Mijolović i Mario Mrčela, naši poznati predstavnici iz kategorije s intelektualnim poteškoćama, tj. od prošle godine plivači s down sindromom nastupaju u zasebnoj kategoriji. Najbrojniji gost je PK Natotor iz Zagreba koji dolazi s čak 37 plivača. Nakon svečanog otvaranja natjecanja nastupiti će i naši plivači iz programa Sreća u vodi.

Program ovogodišnjeg natjecanja sastoji se od dva dijela, prvi dio započinje  u subotu 18.03. u 11:00 sati, dok je službeno otvorenje i drugi dio u popodnevnom terminu s početkom u 16:45 sati.

U želji popularizacije plivanja i sporta za osobe s invaliditetom, svi ste pozvani poduprijeti realizaciju ove ideje koja će unaprijediti sport invalida i promovirati plivanje osoba s invaliditetom u Zadru. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.