Hrvatski radio

Radio Zadar

17:38 / 19.05.2020.

Autor: HRT Radio Zadar/HINA

Nastavak Lige prvaka 8. kolovoza, Final Four u Istanbulu

Igor Soban/PIXSELL, ilustracija

Igor Soban/PIXSELL, ilustracija

Foto: - / -

Radna skupina sastavljena od predstavnika UEFA-e, Europske klupske udruge (ECA) i nacionalnih nogometnih liga, prihvatila je odluku o nastavku UEFA Lige prvaka 8. kolovoza te odigravanju završnog turnira sa četiri najbolja kluba u Istanbulu, objavili su brojni mediji.

Ova odluka trebala bi biti potvrđena na sjednici Izvršnog odbora UEFA-e koja je zakazana za 17. lipnja, nakon što je prvotni termin bio 27. svibnja.

U trenutku prekida zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa, poznata su bila četiri četvrtfinalista Lige prvaka, a četiri uzvratne utakmice osmine finala još nisu odigrane. U četvrtfinale su se probili Atletico Madrid, PSG, Atalanta i RB Leipzig, a preostala četiri kluba će biti poznata nakon uzvratnih utakmica Juventus - Lyon (0-1), Manchester City - Real Madrid (2-1), Bayern - Chelsea (3-0) i Barcelona - Napoli (1-1).

U četvrtfinalu bi o plasmanu na završni turnir odlučivala samo jedna utakmica. Isti sustav natjecanja vrijedio bi za Europsku ligu koja bi trebala biti nastavljena 6. kolovoza.