Hrvatski radio

Radio Zadar

Nazorovci u finalu srednjoškolske košarkaške lige bolji od Pomorske škole

04.02.2019.

20:57

Autor: Željko Kapelari

Nazorovci u finalu srednjoškolske košarkaške lige bolji od Pomorske škole

Nazorovci u finalu srednjoškolske košarkaške lige bolji od Pomorske škole

Foto: - / -

Završnica košarkaške lige srednjih škola Zadarske županije održana je u dvorani broj tri na Višnjiku. Do trećeg mjesta stigla je Gimnazija Franje Petrića koja je bila bolja od Ekonomsko birotehničke škole. U finalu su se sastali Pomorska škola i Gimnazija Vladimira Nazora. Nazor je bio bolji 46:27.

Do pobjede ih je predvodio najbolji igrač lige Roko Erslan.

 „Presretan i prezadovoljan sam. Ovo je svima koji igraju ovu ligu uvijek veliki izazov. Svi žele osvojiti naslov najbolje škole. Znali smo da trebamo zatvoriti Fantini koji je njihov najbolji šuter i da je to ključ. Uspjeli smo u tome, dobro se pripremili za njih“.

Pomorcima nije pomogla niti bučna podrška s tribina. Utjeha je što su u svojim redovima imali najboljeg strijelca Maria Fantinu.

„Hvala našim navijačima. Nazorovci su bili bolji i zasluženo su nas pobijedili. Odmah bi mijenjao ovaj pehar najboljeg strijelca za pehar najbolje škole, haha. Šteta, ali nismo mogli ništa pogoditi izvanka“.

Osvrt na ovogodišnje izdanje lige dao je i koordinator natjecanja Frane Kardum.

 „Zadar kao grad košarke je još jednom pokazao koliko ljudi ovdje vole ovaj sport. Dvorana puna, odlična atmosfera i rivalitet na parketu. Hvala svima i čestitam svim ekipama na sudjelovanju“.

Poslušajmo na kraju i zadarskog dožupana Šimu Vickovića.

„Još jednom se pokazalo kako je ovaj projekt pun pogodak. Zna se što košarka znači u ovom gradu, pokrenuli smo i druge sportove, odbojku, futsal za osnovnoškolce, ide uskoro i za srednje škole. Ponosan sam i sretan, ovo nam je pokazatelj da radimo pravu stvar“.

U najboljoj petorci su Roko Erslan, Mario Fantina, Lovre Stanović, Lovre Paleka i Dominik Zelanto. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.