Hrvatski radio

Radio Zadar

Neopoziva ostavka Kneževića na mjesto direktora NK Zadar

08.06.2020.

20:39

Autor: Željko Kapelari

Neopoziva ostavka Kneževića na mjesto direktora NK Zadar

Neopoziva ostavka Kneževića na mjesto direktora NK Zadar

Foto: - / -

Damir Knežević podnio je neopozivu ostavku na mjesto direktora Nogometnog kluba Zadar. Knežević je ostavku ponudio na sjednici Nadzornog odbora kluba čiji su je članovi i prihvatili. Novi direktor sada je Marin Antonio Kokić.

Razlog odlaska, kaže Knežević, nije pritisak nagomilan brojnim problemima koji u posljednje vrijeme pritišću klub sa Stanova, već nemogućnost obavljanja istih funkcija u dva različita kluba. Naime, Knežević je i predsjednik novoosnovanog Hrvatskog nogometnog kluba Zadar i kao takav njegove su funkcije u koliziji.

„Razlozi moje ostavke su jednostavni. Funkcije koje obnašam kao direktor u NK Zadru i predsjednik u HNK Zadar su u koliziji. A kako mi u HNK Zadar mislimo prijaviti natjecanje za svoje članove, da ne bude kolizije između te dvije funkcije odlučio sam podnijeti ostavku. Da je bilo moguće i da nema zakonskih opterećenja ja bi ostao u NK Zadar. Problemi se javljaju u svakom poslu ali oni nisu bili razlog zbog koje sam podnio ostavku.“

NK Zadar nije dobio licencu Hrvatskog nogometnog saveza za Drugu HNL i to zbog neispunjenja čak 32 kriterija, račun kluba je u blokadi još od 20. siječnja, a igrači i djelatnici već preko četiri mjeseca nisu primili plaću.

„Mi smo u postupak dobivanja licencije krenuli u dobroj vjeri. Nismo bili u blokadi. Ali nakon dva tjedna otprilike od prijave nastupila je višemilijunska blokada. Grad Zadar se izjasnio da više ne želi financirati NK Zadar i u takvim uvjetima je bilo jako teško funkcionirati. Jer bez normalne financijske situacije i likvidnosti je jako teško ishoditi licenciju“, kaže Knežević.

Predsjednik Nadzornog odbora Josip Miočić po završetku sjednice rekao je kako po Zakonu o trgovačkim društvima, što NK Zadar jest, klub ne može ostati bez odgovorne osobe pa je Nadzorni odbor jednoglasno na tu funkciju postavio dosadašnjeg tajnika kluba Marina Antonija Kokića.

Dodajmo i kako je na jutrošnjoj sjednici Nadzornog odbora ostavku na mjesto člana tog Odbora podnio Šime Kokić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.