Hrvatski radio

Radio Zadar

Neviđanac Zvonimir Tudorović najbolji teniski rekreativac u Županiji

17.12.2019.

09:12

Autor: Željko Kapelari

Foto: Vladimir Ivanov

Foto: Vladimir Ivanov

Foto: - / -

Do naslova najboljeg u teniskoj ligi rekreativaca Zadarske županije stigao je debitant u tom društvu Zvonimir Tudorović. Neviđanac s otoka Pašmana je u izvrsnom finalnom dvoboju bio bolji od Josipa Miliše s rezultatski uvjerljivih 6:1, 6:4. međutim, put do pobjede bio je sve samo ne lagan.

„Meč finala je bio kvalitetan, imao sam jasno zacrtanu taktiku da agresivnošću nametnem svoj ritam i to je u prvom setu odlično funkcioniralo. U drugom setu je Josip podigao razinu igre i bilo je vrlo neizvjesno, gemovi su bili dugi, “lomilo” se u lopticu ili dvije, na sreću po mene, na moju stranu. Također jako sam zadovoljan posjetom ljubitelja tenisa finalu, uistinu lijepa priča” - dodao je Tudorović.

Rekli smo da se Zvonimir tek u ovom jesenskom djelu i uključio u ligu, krenuo je iz treće jakosne skupine.

„U ligu sam ušao na poziv organizatora, i mogu reći da sam jako ugodno iznenađen brojem sudionika u ligi ali još više i interesom koji je liga ali i tenis sam po sebi izazvao u Zadru. Ja inače igram lige po Zagrebu, ove godine sam osvojio ligu Ive Majoli, te brojne turnire iz kalendara HUT-a ( hrvatske unije tenisača ), uključujući i završni Masters”.

Pohvalio je Zvonimir i organizatora lige, Tomu Paleku.

Voditi sve ovo nije lagano, svaka čast i čestitke Tomi. Nisam očekivao ovoliku popularnost u Zadru. Koncept lige je odličan, fleksibilan u vezi termina odigravanja, web stranica je možda i najbolja od svih liga koje igram, tako da mogu iznijeti samo pohvale”.

Iza njega je do sada osvojenih 26 rekreativnih turnira i liga, državni je prvak u HUT-u i u singlu i u paru, dva puta je osvajao završni Masters. Po ovome njegovo osvajanje lige nekako se i očekivalo.

„Da li sam očekivao naslov, pa moram reći da sam, kada sam prihvatio poziv, malo pogledao neke mečeve lige, posebno prve jakosne skupine, i nadao sam se da mogu daleko. Uspio sam otići do kraja i sretan sam radi toga”.

Pridodao je Zvonimir na kraju još nešto.

„Tenis je moj hobi i strast oduvijek. Ja sam samouk igrač jer nije bilo financijskih mogućnosti u djetinjstvu da se razvijem u nešto više, a možda ni ambicija kod roditelja, ali s vremenom je to postao moj hobi, ispušni ventil, strast. Upornošću i redovitim treninzima sam u rekreativnom tenisu napravio lijepe uspjehe, upoznao puno krasnih ljudi, doživio prekrasne trenutke koje i dalje doživljavam, a jedan takav je sigurno i ovo finale u nedjelju”.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.