Hrvatski radio

Radio Zadar

Niko Marketin novi je izbornik Hrvatske kadetske boksačke reprezentacije

15.06.2021.

09:09

Autor: Željko Kapelari

Foto: Nenad Opačić/ŠC Višnjik

Foto: Nenad Opačić/ŠC Višnjik

Foto: - / -

Zadarski boksački trener u BK Ares, Nikola Marketin, diplomirani specijalist kineziologije novi je izbornik Hrvatske boksačke reprezentacije za kadete i mlađe kadete. Veliko je to priznaje kako za Niku osobno tako i za grad Zadar.

Od 2018. godine Nikola je bio izbornik i mlađih kadeta a od 2019. godine zajedno s trenerima Morisom Tankovićem, (BK Arena, Pula) i klupskim kolegom Vedranom Bajlom (BK Ares, Zadar) vodio je kadete i mlađe kadete na međunarodna natjecanja te sudjelovao u organiziranju reprezentativnih priprema i kampova u Mrkoplju.

Veliko je ovo priznanje kako za Marketina tako i za klub koji vode on i Vedran Bajlo, Boksački klub Ares.

- Ovim putem se zahvaljujem predsjedniku HBS-a Bonu Bošnjaku kao i Izvršnom odboru koji su prepoznali naš zajednički rad. Veliko je ovo osobno priznanje za mene te za naš klub ali ujedno i velika obveza.

Reprezentaciju koju preuzima poznaje jako dobro.

- Imamo odličnu i jaku kadetsku reprezentaciju s kojom ćemo Moris, Vedran, Matej i ja odraditi dva ciklusa priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo koje će se održati u Bosni i Hercegovini (Sarajevo) u kolovozu.. Nastavit ćemo studiozno pratiti i analizirati naše najmlađe boksače kako bi u budućnosti ostvarivali što bolje rezultate.

Najbolja preporuka i znak da je Nikola odličan izbor za ovu dužnost su dosad ostvareni rezultatina klupskom planu.

- Boksački klub Ares zadnjih je godina najuspješniji klub u Hrvatskoj na Prvenstvima Hrvatske za mlađe kadete i kadete gdje su od 2018. do 2021. godine osvojili 29 medalja od čega 11. zlatnih, 9. srebrnih i 9. brončanih. Ove godine su jako blizu osvajanja Prve Hrvatske boksačke lige gdje nakon održana dva kola drže uvjerljivo prvo mjesto, BK Ares 51, BK Leonardo 32, BK Rijeka 29.

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.