Hrvatski radio

Radio Zadar

Nitko ne zna što donosi sutra u KK Zadar?

15.01.2019.

17:23

Autor: Željko Kapelari

Nitko ne zna što donosi sutra u KK Zadar?

Nitko ne zna što donosi sutra u KK Zadar?

Foto: - / -

Sedam kola ostalo je svega do kraja natjecanja u regionalnoj ABA ligi. Nakon još jednog poraza, desetog u petnaest odigranih kola košarkaši Zadra ozbiljno su se približili samom dnu tablice. Zadar je deseti s istim učinkom kao jedanaesta Igokea i pobjedom više od zadnje Krke.


Brod se opasno nakrivio, ostanak u ovom društvu itekako je pod znakom pitanja a igre koje Zadrani pružaju sve su samo ne one koje ulijevaju optimizam.

Što je najzanimljivije, često se čuje da treba samo izbjeći posljednje mjesto u ligi kako bi ostanak bio osiguran što nije točno. Predzadnje vodi u kvalifikacije s drugoplasiranim sastavom u ABA 2 ligi tako je stanje sve delikatnije.

Realno gledajući ima još dosta da se igra. Kod kuće prvo dočekujemo Partizan pa direktnog konkurenta Krku, odlazimo na gostovaje Megi pa u Krešin domu stiže Cibona.  Budućnost nas očekuje u Podgorici, a mi Zvezdu te u zadnjem kolu odlazimo put Laktaša na megdan Igokei koja je u istim problemima.   Nimalo lagan raspored ali kako se kaže, na muci se poznaju junaci.

Ali ako je više nečeg dosta to je gotovo svake sezone strepnja za očuvanjem statusa ABA ligaša. Iznimka je bila prošla godina kada je šesto mjesto očigledno procijenjeno neuspjehom jer se zatim dosta toga „razbucalo“ u klubu. Male korekcije bile su dovoljne da bi se potpuna ekplozija dogodila ove sezone, a što smo dobili, blago rečeno, ništa.

Također, nismo čuli da je netko preuzeo odgovornost za bilo što, bilo kakav gaf, propust a njih je do sada bilo podosta. Zna se tko dovodi i odvodi igrače, kao i trenere (sportski direktor Longin).  On ih predlaže a na direktoru i predsjedniku NO je da njegove prijedloge potvrde, točnije prihvate ili ne.

Nije namjera samo kuditi i kritizirati, dapače, želja je napokon pisati o nečemu lijepom u klubu koji je i dalje većini Zadrana puno više od samog sporta i igre između dva obruča. Ove kozmetičke stvari koje su kao urađene, neke nagradne igre, web shop, fan shop u stalnom dolasku. Sve je to lijepo, krasno ali nismo slijepi, dajte da više gledamo košarku a ne ovo što je sada na repertoaru. Vizija nečega za dalje postoji li, dajte odgovor ???

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.