Hrvatski radio

Radio Zadar

NK Arbanasi dobivaju uskoro novu umjetnu travu

04.09.2019.

09:51

Autor: Željko Kapelari

NK Arbanasi dobivaju uskoro novu umjetnu travu

NK Arbanasi dobivaju uskoro novu umjetnu travu

Foto: - / -

Sjajne vijesti stigle su na adresu Nogometnog kluba Arbanasi. Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza na njihovom će se igralištu na Stanovima obnoviti u ovim trenucima već dotrajala umjetna trava. Radovi bi trebali početi krajem godine.

Ove vijesti potvrdio nam je tajnik u NK Arbanasi, Milan Rovis.

„Mi već godinama uz pomoć Grada pokušavamo obnoviti umjetnu travu koja je postavljena prije 13 godina kada je naš klub preseljen na pomoćno igralište NK Zadar. Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku da podržavaju sanaciju i obnovu te umjetne trave koja je posebno značajna za polaznike naše Škole nogometa koja broji 250 djece kao i za veterane koji tu igraju pa i zbog samih uvjete rada. Sve nas to skupa jako veseli i zahvaljujemo Gradu Zadru koji nas je podržao kao i HNS-u na pomoći“, kaže Rovis koji je početak radova najavio za kraj godine.

„To su sredstva koja su namijenjena za tu svrhu i mi smo dobili vijest da su ona odobrena a oko detalja ćemo napraviti ugovor i sve bi trebalo biti realizirano sljedeće godine.“

Rovis je istaknuo i kako će se uz pomoć sredstava od strane Grada Zadra poraditi i na sigurnosnim uvjetima okolo igrališta pa će se tako obložiti zidovi u blizini aut linija te će pomaknuti i dijelovi ograde postavljene uz teren.

U NK Arbanasi nadaju se kako bi se u skoroj budućnosti mogli preseliti i na svoje igralište u Arbanasima koje je, kako kaže Rovis, predviđeno novim urbanističkim planom za taj dio grada.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.