Hrvatski radio

Radio Zadar

NK Zadar bez licence za Prvu HNL

21.05.2015.

17:36

Autor: HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Podjeljene licence - NK Zadar dobio licencu za Drugu HNL ! 12 klubova dobilo licencu za natjecanje u Prvoj HNL.

Osam hrvatskih nogometnih klubova dobilo je UEFA licencu za sljedeću natjecateljsku sezonu, a 12 ih ima licencu za natjecanje u Prvoj HNL.
Osam klubova je za licencu prijavilo sedam različitih stadiona, dok su Lokomotiva i Zagreb podnijeli zahtjev za igranjem na stadionu u Kranjčevićevoj. Dinamo je prijavio stadion Maksimir, Hajduk stadion Poljud, Rijeka Kantridu, a Slaven Gradski stadion u Koprivnici. U žalbenom postupku Istri je dopušteno igranje na Aldu Drosini, a Splitu u Parku mladeži.

U prvom stupnju Komisija za licenciranje odobrila je prvoligaške licence Dinamu, Hajduku, Lokomotivi, Rijeci, Slavenu i Zagrebu, a u žalbenom postupku licence su dobili Hrvatski dragovoljac (Maksimir), Inter (ŠRC Zaprešić), Istra (Aldo Drosina), Osijek (Gradski vrt), Sesvete (Maksimir) i Split (Park mladeži). 

Podijeljeno je i 17 licenci za Drugu HNL, a zanimljivo je da je među tim klubovima sadašnji prvoligaš Zadar koji je dobio licencu tek u žalbenom postupku.


U obrazloženju konačne odluke u službenom priopćenju iz Hrvatskog nogometnog saveza je navedeno kako je "u Središnjem postupku licenciranja klubova za natjecateljsku 2015/16. godinu sudjelovalo 26 klubova, zaprimljeno je gotovo 2500 različitih dokumenata, izvješa i očitovanja koje su tražitelji licence dostavljali kako bi dokazali ispunjenje kriterija".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.