Hrvatski radio

Radio Zadar

NK Zadar neće se natjecati u Trećoj HNL; stečaj je samo pitanje trenutka

28.07.2020.

11:49

Autor: Željko Kapelari

NK Zadar neće se natjecati u Trećoj HNL; stečaj je samo pitanje trenutka

NK Zadar neće se natjecati u Trećoj HNL; stečaj je samo pitanje trenutka

Foto: - / -

Nogometni klub Zadar donio je odluku kako se klub u idućoj sezoni 2020/21 neće natjecati u Trećoj HNL regije jug u seniorskoj konkurenciji, a niti u natjecanjima 1. nogometne lige Nogometnog saveza Split za mlađe dobne uzraste.

Kako su istaknuli u klubu, ovakva odluka posljedica blokiranih računa i aktiviranih ovrha na FINA-i u iznosu od gotovo tri milijuna kuna uz mogućnost aktiviranja dodatnih koji zbrojeno iznose još milijun kuna. Pored toga, do 4. kolovoza klub mora uplatiti dospjele obveze HNS ”NS-u Split” u iznosu skoro 9 tisuća kuna za što ne postoji legalna mogućnost podmirivanja sve dok su blokirani računi na FINA-i, u suprotnom klubu prijeti suspenzija.

Interes za financiranjem i saniranjem dugova nisu iskazali niti Grad Zadar niti dioničari kluba, a u klubu nema dovoljan broj igrača za natjecanje u prethodno spomenutim ligama.

Sve ovo upućuje na to kako će sada novoosnovani HNK Zadar, koji uživa potporu Grada Zadra i gradonačelnika Branka Dukića, krenuti od Prve županijske lige, dok će NK Zadar sasvim sigurno, čim se za to steknu uvjeti, pokrenuti stečajni postupak.

Priopćenje NK Zadar donosimo u cjelosti

-NK Zadar s.d.d. se već šest mjeseci nalazi u stanju blokiranih računa zbog aktiviranih ovrha na FINA-i u približnom iznosu 2.700.000,00 kuna, uz mogućnost aktiviranja dodatnih koje zbrojeno iznose 1.000.000,00 kuna. Grad Zadar se kao najveći dioničar jasno očitovao kako više neće financirati klub u budućnosti niti ga logistički podupirati. Također, ni ostali dioničari nisu pokazali interes za financiranjem kluba nakon održane Skupštine NK Zadar s.d.d. u ožujku 2020., na kojoj su jasno upoznati s financijskim stanjem. Klub nema dovoljan broj igrača za natjecanje u prethodno spomenutim ligama, a pored toga, do 4. kolovoza mora uplatiti dospjele obveze HNS ”NS-u Split” u iznosu 8.800,00 kuna za što ne postoji legalna mogućnost podmirivanja sve dok su blokirani računi na FINA-i, u suprotnom klubu prijeti suspenzija. Prijeti i druga mogućnost suspenzije po Odluci Disciplinske komisije HNS-a od 04.06.2020. prema kojoj će seniorska momčad biti kažnjena oduzimanjem jednog boda za svaku odigranu utakmice te bi u konačnici klub bio suspendiran u prosincu, odnosno protekom roka od šest mjeseci od dana donošenja navedene Odluke.

Uzimajući u obzir sve navedeno, želimo vas izvijestiti kako je NK-u Zadar s.d.d. u tako teškom financijskom stanju onemogućeno normalno i održivo funkcioniranje, stoga ostaje samo konstatirati činjenicu kako se klub u idućoj sezoni 2020/21 neće natjecati u Trećoj HNL-jug u seniorskoj konkuranciji, niti u natjecanjima 1.NL ‘NS Split’ za mlađe dobne uzraste- stoji u priopćenju kojem je u potpisu NK Zadar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.