Hrvatski radio

Radio Zadar

NO NK Zadar o smjeni Ćustića: "Bilo je puno propusta"

03.07.2019.

12:58

Autor: Željko Kapelari

NO NK Zadar o smjeni Ćustića: "Bilo je puno propusta"

NO NK Zadar o smjeni Ćustića: "Bilo je puno propusta"

Foto: - / -

Priopćenje za medije Nadzorni odbor Nogometnog kluba Zadar s.d.d. je na sjednici održanoj 03. srpnja 2019.g.donio odluku o opozivu gospodina Svetka Ćustića s mjesta direktora kluba. Odluka je donesena s ciljem postizanja iskoraka u organizaciji i poslovanju kluba.

Nažalost, unatoč opetovanim upozorenjima od strane Nadzornog odbora nije došlo do traženih poboljšanja. U prethodnom razdoblju učinjen je niz propusta i radnji kojima je nanesena šteta klubu, a ogledaju se kroz nepravilnosti u knjiženjima dokumentacije za 2018.g., propustima postupku ishođenja licence Nogometnog kluba Zadar za II HNL, nepostupanju i neizvršavanju obveza koje nalaže Zakon o sportu

Također, uvjereni smo da su razlozi zbog kojih je odbijena licenca za II HNL bili savladivi Ne radi se isključivo o infrastrukturi, već su zabilježeni propusti u kriterijima administracije i stručnog osoblja te propusti u pravnim i financijskim kriterijima, a koji su slučaju urednog i savjesnog postupanja mogli biti zadovoljeni.

Za novog direktora kluba imenovan je gospodin Damir Knežević, dosadašnji član Nadzornog odbora kluba Damir Knežević udovoljava svim uvjetima iz Pravilnika o organizaciji rada Nogometnog kluba Zadar s.d.d., diplomirani je ekonomist

višegodišnjim radnim iskustvom u bankarskom sektoru te s izvrsnim poznavanjem stranog jezika. Isti je imenovan na razdoblje od tri godine te mu je ukazano povjerenje da Nogometni klub Zadar konsolidira prije svega u upravljačkom i financijskom smislu.

Nadzorni odbor NK Zadar S.d.d.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.