Hrvatski radio

Radio Zadar

Obljetnica Kickboxing kluba Sv. Zoilo

17.12.2015.

10:09

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kickboxing klub Sv. Zoilo Zadar, osnovan 2010. godine, proslavio je jučer, 16. prosinca, petu obljetnicu djelovanja. Klub je osnovan upravo na dan jednog od četiri zaštitnika grada Zadar, svetog Zoila, po kojemu i nosi ime.

Klub za mlade

Predsjednik i osnivač kluba, Tomislav Torić kazao je kako je klub osnovan s namjerom da mlade ljude povuče s ulice kako bi upravo tamo, a ne na nekom drugom mjestu izbacili višak energije.

 Klub je upravo zato i osnovan, kako bi mladi mogli višak svoje energije izbaciti u dvorani baveći se sportom. Ujedno će biti podučeni i vještinama samoobrane, tako da je cijeli proces zapravo jedna pozitivna stvar, govori Torić.

Prema Torićevim podacima, koji se sam bavio kickboxingom i koji je prošao nekoliko borilačkih klubva borivši se na raznoraznim natjecanjima, kroz KBK Sv. Zoilo Zadar je u pet godina prošlo totinjak članova.

Sekcija za žene

 Danas u klubu imamo tridesetak članova i nekima od njih se vidi potencijal za natjecanja i osvajanje odličja. U klubu postoji i sekcija za žene gdje radimo kružne treninge snage. Koristim ovu priliku da se zahvalim svima koji su prodnijeli razvitku i radu kluba, rekao je Torić.

KBK Sv. Zoilo Zadar nalazi se u bivšoj vojarni Ante Banina na prvom katu. Treninzi se održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom u 20 sati.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.