Hrvatski radio

Radio Zadar

Odlične borbe, nedostajali gledatelji

11.05.2013.

10:11

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Final Fight 04 održan sinoć na Višnjiku ispunio je sva očekivanja. Borbe su bile kvalitetne, jedino što je nedostajalo je veći broj posjetitelja. Svega njih 2000 tisuće došlo je pogledati priredbu u organizaciji Orsata Zovka.

Zanimljiva borilačka priredba održana je na zadarskom Višnjiku. Deset mečeva bilo je na rasporedu na spektaklu pod nazivom Final Fight 04 Championship Zadar.

Event su otvorili MMA borci Marko Lukačić iz Biograda i Antonio Mijatović iz Zagreba. U trećoj rundi, Lukačić bio uvjeren u pobjedu, jer je na parteru nadjačao suparnika , međutim, sudac je drukčije vidio priču, pa su iz njegova kuta reagirali žustro. Borba je nastavljena, pobjedu je na bodove odnio Mijatović, što publika nije najbolje primila.

U drugoj borbi Luka Jelčić je za minutu borbe ugušio Davida Vasića, još jednom pokazavši veliku vještinu u parteru.

U prvom kickbox dvoboju uvodnog programa Igor Mihaljević pobijedio je Antu Verunicu jednoglasnom odlukom sudaca. Odličan meč je to bio, Verunica je ostavio dobar dojam protiv iskusnog suparnika ali nažalost, nije ga uspio i svladati.

Ante Verunica.

„Svega 15 –tak dana sam trenirao za ovaj dvoboj protiv iskusnog borca kakav je Mihaljević a to je premalo. Ovo mi je škola, želim uzvrat“.

Zatim je uslijedio MMA meč između Dubrovčanina Antuna Račića i poznatog slovenskog borca Bojana "Želve" Kosednara. Tu je pobjedu na bodove izborio Račić, a u sljedećem kickbox okršaju naših Emila Zoraja i Zlatka Bajića bolji je bio iskusniji Emil.

Potom su na red došle glavne borbe večeri. Nizozemac Jason Wilnis slavio je protiv Zorana Majkića,  Maciej Browarski iz Poljske iznenadio je Jasona Jonesa te ga je pobijedio prekidom u 1. rundi.

Nakon njih u ring su ušli Ivica Trušček i Crnogorac Vaso Bakočevića. Bio je to možda i najiščekivaniji meč i to s punim pravom. Zagrijali su zadarsku publiku obojica ali iskusniji Trušček stigao je do svoje kako je rekao i najdraže pobjede u karijeri.

Ivica Trušćek.

Moja najdraža pobjeda, meč su svi toliko dugo čekali. Bilo je zanimljivo, Vaso je nezgodan i opasan ali na kraju sam ja bio bolji „

Dobar meč odradio je i Mladen Brestovac u K-1 protiv iskusnog Ukrajinca Sergeja Lašćenka. Dominirao je u sve tri runde te mu je zasluženo i pripala pobjeda.

Mladen Brestovac.

 „Zadovoljan sam kako samo odradio meč. Laščenko je iskusan borac i trebao sam biti oprezan. Dominirao sam cijeli borbu i zasluženo slavio“.

Središnji meč večeri donio je sraz jednog od naših najboljih MMA boraca Mare Peraka i Mađara Tibora Jonija. Puno iskusniji Perak vrlo brzo je riješio pitanje pobjednika, već u prvoj rundi .

Maro Perak.

„Volim se boriti, uvijek sam spreman. Šteta što su mi dva borca otkazala, Joni nije ipak bio suparnik koji me mogao pobijediti“.

Na cijelu priredbu osvrnuo se i glavni promotor Orsat Zovko.

Sve pet, zahvale svim ljudima u Zadru koji su pomogli oko organizacije. Borbe su bile na visokom nivou, publika je mogla uživati. Ostaje žal zbog ne baš dobre posjete, ne volim vidjeti prazne stolice u dvorani“.

Uistinu, borbe koje su bile na programu mogle su zadovoljiti sve nazočne. Šteta jedino, što je njih gledalo tek nešto više bilo od 2 tisuće posjetitelja. Sljedeći Final Fight bit će održan za dva tjedna i to u Osijeku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

16 h

Nadin 2022

Kušanje vina