Hrvatski radio

Radio Zadar

Odlični Šime Fantela i Igor Marenić

14.10.2015.

10:10

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedriličari zadarskog Svetog Krševana, Šime Fantela i Igor Marenić drugi su nakon dva od šest dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu u klasi 470 u Haifi. Danas se flota dijeli na finalnu zlatnu i srebrnu skupinu, što znači da prava borba tek počinje.

Vjetar dosta šara, tako da smo jako zadovoljni s konstantom naših rezultata zasad, to je jako bitno. Prvi plov smo dobro startali, vozili smo po refulima na lijevoj strani polja i iako nije izgledalo najbolje na prvoj oznaci smo bili među vodećima. Malo smo konzervativnije odjedrili drugu privjetrinsku stranicu, što nas je koštalo nekoliko mjesta u cilju. Drugi plov smo opet dobro otvorili, držali se desne strane ovoga puta i tu smo bilo vodeći. Vjetar je malo okrenuo ulijevo, tako da smo prvu oznaku okrenuli kao treći ili četvrti, što je naravno opet bilo super. Dobrim jedrenjem niz vjetar došli smo do drugog mjesta. – izjavio je Šime Fantela.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.