Hrvatski radio

Radio Zadar

Osnovan Zadarski boksački savez

16.12.2013.

17:56

Autor: Ž. Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na osnivačkoj skupštini Zadarskog boksačkog saveza za prvog predsjednika izabran je Petar Knežević. Dopredsjednik je Dragan Vidaić dok je tajnik Josip Mitrović. Skupštini je bio nazočan i novo izabrani predsjednik HBS-a Bono Bošnjak.

Jučerašnji dan možemo označiti i kao povijesni za zadarski boks. Na inicijativu novoizabranog predsjednika Hrvatskog Boksačkog saveza, Bone Bošnjaka održana je osnivačka skupština Zadarskog boksačkog saveza.

Za prvog predsjednika izabran je prvi čovjek zadarske Zlatne rukavice, Petar Knežević.Dopredsjednik je legendarni zadarski trener Dragan Vidaić koji je ujedno i izbornik Hrvatske juniorske reprezentacije dok je tajnik Josip Mitrović.

Šest klubova je povezano u Savez, to su Zadar, Diabolik, Zlatna rukavica, Sveti Krševan, Dijagora i Direkt.

Prvi potez novoizabranog saveza bit će organizacija Seniorskog državnog prvenstva dok je glavna želja u što skorije vrijeme djelovanje ovog Saveza proširiti i na cijelu Zadarsku županiju u koju bi bili uključeni i gradovi Biograd, Obrovac, Benkovac i Gračac. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.