Hrvatski radio

Radio Zadar

Ovog ima samo u Zadru: Komazec trener, Butić igrač

18.02.2019.

15:03

Autor: Željko Kapelari

Ovog ima samo u Zadru: Komazec trener, Butić igrač

Ovog ima samo u Zadru: Komazec trener, Butić igrač

Foto: - / -

Opće je poznato da kad je riječ o košarci da su neke stvari moguće samo u Zadru kao gradu košarke, a ovo je jedna od tih “ludih” priča. Prije 20 godina, Komazec na parketu, Butić vodi navijanje na tribini, danas Komazec trener koji vodi Butića na parketu dok igra.

Svi se sjećamo 1999. godine i euforije i veselja u Zadru kada je objavljeno da su novi igrači Zadra u to doba postale dvije košarkaške super zvijezde Arijan Komazec i Dino Rađa.

Tada je navijačka skupina Tornado na čijem su čelu bili vođe Boris Marin i Marko Butić organizirala karusel po cijelom gradu u čast dolaska ovog dvojca. Teško da će se ikada više dogoditi tako nešto u gradu Zadru kada je zbog košarke cijeli grad bio u transu.

Točno 20 godina nakon tog povijesnog karusela, odnosno prošlog vikenda u Splitu se u organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza održao prvi Kup veterana u košarci na kojem su sudjelovale četiri momčadi i među njima i pobjednički sastav Pet bunara iz Zadra. Trener Pet bunara na Kupu veterana bio je Arijan Komazec, a sad pazite ovo, jedan od igrača u toj ekipi bio je Marko Butić jedan od vođa Tornada koji je organizirao karusel u čast dolaska Arijana Komazeca u Zadar. Prije 20 godina, Komazec na parketu, Butić vodi navijanje na tribini, danas Komazec trener koji vodi Butića na parketu dok igra.

Takva priča moguća je samo u ovom našem “ludom” gradu kad je košarka u pitanju i koju mogu shvatiti samo domaći ljudi iz Zadra koji tu košarku žive za doručak, ručak i večeru i kojima je košarka sve jer “Bog je stvorija čovika, a Zadar košarku”,

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.