Hrvatski radio

Radio Zadar

P. Milin: Sezona ide u pravom smjeru

17.05.2017.

09:51

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Puno je događanja u jednom od brandova zadarskog sporta, Veslačkom klubu Jadran. Radi se punom parom u svim pogonima, njihovi veslači razasuti su na sve strane. Puno toga još ih očekuje, optimizma im ne nedostaje.

U punom jeku je natjecateljska sezona u Veslačkom klubu Jadran. Brojni su nastupi njihovih predstavnika na raznim državnim i međunarodnim natjecanjima, Jedno veliko na rasporedu je ovog vikenda. U Njemačkoj će u na juniorskom EP-u u sastavu hrvatskog četverca bez kormilara biti i naš Ivan Tokić.

 "Sam nastup na toj smotri je veliki uspjeh iako mi želimo puno više. Ivan je i sada na nedavnoj regati u Munchenu zajedno s veslačem splitskog Gusara, Mariom Marićem te veslačima pulske Istre Morenom Bošcom i Koradom Peruškom stigao do polufinala i to je ono što nam daje nadu da i na ovom EP-u mogu to potvrditi. Obično se ova regata u Munchenu uzima kao kontrolna, neka dečki izbore finale a tamo je onda sve moguće" – kaže trener u VK Jadran, Petar Milin.

 O novostima iz kluba Milin još nam je rekao.

 "Sezonu smo otvorili po tradiciji regatom Kupa u Dalmaciji. Zatim, bili smo na  Hrvatskom veslačkom prvenstvu za seniore i veterane u Zagrebu i osvojili tri srebrne medalje u disciplini četverca s kormilarom, lakog dvojca bez kormilara i lakog samca seniorki. Sezona ide u dobrom smjeru i tome težimo i dalje".

 Lijepo je znati da su Zadrani i dalje redovni sudionici u reprezentativnim vrstama, što kao veslači, što kao treneri.

 "To nas posebno veseli i govori nam da dobro radimo. Na pripremama u Zadru bio je  četverac seniora do 23 godine koji će nastupiti na nadolazećem Europskom prvenstvu u češkim Račicama krajem svibnja. Uz našeg seniora Leona Mikulića tu je i kao trener Branimir Vujević, u svrsi pomoćnik izbornika za rimen veslače kategorije U23".

 Osim Tokića i Mikulića koji su zauzeti reprezentativnim obvezama, što očekuje ostale zadarske veslače.

 "Mi ovaj vikend nastupamo u Makarskoj na 4. regati Kupa Dalmacije, za tri tjedna domaćini smo sprint regata Mini Kupa Dalmacije na 500 metara u uvali Jazine. To bi moglo biti zanimljivo ta naše sugrađane, neka dođu i pogledaju kako to izgleda".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.