Hrvatski radio

Radio Zadar

P. Mirić: Sve ide po planu, glavni teniski teren danas je gotov

22.08.2018.

10:21

Autor: Željko Kapelari

P. Mirić: Sve ide po planu, glavni teniski teren danas je gotov

P. Mirić: Sve ide po planu, glavni teniski teren danas je gotov

Foto: - / -

Užurbani su radovi na izgradnji teniskih terena na zadarskom Višnjiku koji će od 14. do 16. rujna ugostiti u polufinalu Davis Cupa odabrane selekcije Hrvatske i SAD-a. Glavni teren danas će biti gotov.

Ide li sve po planu pitali smo predsjednika Organizacijskog odbora, Petra Mirića.

„Ide i to nas veseli, danas će biti završen glavni teren, bit će postavljena mreža i označene crte do 16 sati i on će biti sposoban za igrati. Drugi teren počinje se raditi danas i on će biti završen do 3. rujna. Paralelno se rade još četiri terena i do Davis Cupa bit će gotovo šest terena a naknadno još četiri” .

Za danas je najavljen i početak postavljanja montažne tribine za 8200 posjetitelja.

„Večeras stižu ekipe za montažu tribina, sutra ujutro kreće istovar i početak postavljanja čiji je kraj predviđen 7. rujna. Tog dana će početi i montaža boksova uz centralni teren i njegov uređenje s raznim banerima, ogradama koje će završiti 9. rujna. Treniranje na glavnom terenu bit će moguće od 11. rujna”.

Dolazak obje selekcije za kada je predviđen.

„Devetog rujna dolaze i naši dečki i Amerikanci i tada počinju njihovi treninzi. Sve ide po planu i to je ono što nas veseli”- na kraju će Mirić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.