Hrvatski radio

Radio Zadar

P. Mirić: Zadar je privilegiran što ima priliku ugostiti velikog Đokovića

14.06.2020.

20:46

Autor: Željko Kapelari

P. Mirić: Zadar je privilegiran što ima priliku ugostiti velikog Đokovića

P. Mirić: Zadar je privilegiran što ima priliku ugostiti velikog Đokovića

Foto: - / -

Postavljanje tribina na velebnom zdanju na kojem će se idućeg tjedna održati Adria Tour, veliki teniski spektakl u organizaciji najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića i suorganizaciji Hrvatskog teniskog saveza i ŠC Višnjik, polako se privodi kraju.

Zbog situacije vezane uz koronavirus još uvijek nije poznato koliko će gledatelja imati priliku kupiti kartu i prisustvovati ovom spektaklu. Prema procjeni Petra Mirića iz organizacijskog odbora u prodaju će ići najmanje trideset posto kapaciteta tribina.   

„Nemamo nikakve dozvole, s obzirom na mjere koje su propisane, da otvorimo sve tribine. No, pričamo o stadionu koji, za razliku od 2018. godine kada je imao 8192 mjesta, sada ima 10 posto veći kapacitet, to jest, oko 9000 sjedećih mjesta. To je najveći montažni objekt ikad napravljen u Hrvatskoj. Izrađen je tako da će biti opremljen sa led displayima koji će za vrijeme pauza vrtjeti reklame sponzora, a na vrhu će biti velika dva semafora. Po meni, izgledat će jako lijepo“, kaže Mirić i dodaje kako mu je zadovoljstvo vidjeti da je ŠC Višnjik u nepune dvije godine postao pravi teniski centar.

„Nisam očekivao da će to biti tako brzo. Radili smo na tom projektu uz politiku ŠC Višnjik i mogu reći kako je, uz sve ove terene, zemljane i betonske, u projektu i izgradnja jednog manjeg fiksnog stadiona. Nažalost, ovaj koji se sada gradi ne može ostati. Kad će on biti napravljen, u ovom trenutku ne mogu reći s preciznošću.“

A na uistinu impresivnoj građevini zadarska će publika idućeg tjedna uživati u majstorijama najboljih svjetskih i domaćih tenisačica i tenisača.

„U Zadar dolazi najbolji svjetski tenisač koji će se uz pratnju naših najboljih tenisača predstaviti zadarskoj publici. Ovaj Adria Tour je ideja Novaka Đokovića. Beograd, Banja Luka, Zadar. Napominjem kako Đoković igra samo na velikim turnirima i gotovo ga je nemoguće vidjeti uživo negdje drugdje. Malo gradova se s tim može podičiti i zato posjeta mora biti velika. Pozivam sve da dođu pozdraviti Đokovića i da na djelu vide majstorije jednog velikana teniskog sporta“, zaključio je Mirić.

Teniski program na zadarskom Višnjiku započinje u petak svečanim otvaranjem u 17 sati, nakon čega slijedi ekshibicijski meč između Novaka Đokovića i zvijezde Toura  te ždrijeb koji počinje u 19 sati. U subotu u 12 sati na rasporedu je još jedna ekshibicija između Donne Vekić i Olge Danilović, nakon čega će se kreće s prvim dijelom programa koji počinje u 14 sati i drugim s početkom u 19 sati. U nedjelju, posljednjeg dana turnira, mečevi započinju u 14 sati, dok su finalni susreti na rasporedu u 20 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.