Hrvatski radio

Radio Zadar

Pino Giergia opet oduševio na parketu

22.11.2017.

21:03

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Opet su Jazine bile svjedok jedne lijepe priče. U kultnoj dvorani večeras je odigrana utakmica imeđu veterana KK Zadar i slovenske Olimpije. Povod okupljanja bila je proslava 80. rođendana legendarnog Giuseppea Giergie.

Podsjetio je Pino još jednom na stare dane ponosa i slave. I ovog puta bio je briljantan, u slavlju Zadra 50:48 postigao je 22 koša. Trice je pogađao kad bi se sjetio, slobodna bacanja, promašaj, što je to. jednostavno, bar na trenutak bilo se lijepo vratiti u dane kada je košarka uistinu bila igra.

Puno je znanih lica bilo u Jazinama, na parketu Petranović, Jerak, Daneu, Macura, Lorbek. Na tribini su uočeni Stojko Vranković, Petar Skansi, Zoran Slavnić, Branko Macura, Damir Šolman, Rato Tvrdić i još dosta drugih. Ipak, među nabrojanima nisu bili seniori KK Zadar, kao niti ostale klupske selekcije dok je na parketu jedan od djelitelja pravde bio aktualni direktor kluba Željko Žilavec. Možda je Pino ipak pronosio glas nekog drugog grada a ne Zadra. Žalosno.

Dodajmo da će se sutra u Hrvatskom narodom kazalištu Zadar s početkom u 11 sati održati prezentacija fotomonografije ‘Stvarnost i mit’ posvećene Giuseppeu Giergii.

Zadar – Olimpija 50:48 ( 6:3, 12:18, 9:15, 23:27). Suci: Grbac i Žilavec.

ZADAR: Petranović ( 10), Giergia ( 22), Kardum ( 4), Petani (6), Kuštera (6), Majica (2), Matković, Bakija, Babić, Dijan, Jerak, Radović.

OLIMPIJA: Daneu , Macura ( 15), Fišer ( 14), Lorbek (7), Kancilia ( 6), Lukovac ( 6).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.