Hrvatski radio

Radio Zadar

Po bodove spasa Zadrani kreću protiv Osijeka

08.02.2015.

08:28

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U prvom susretu proljetnog djela HNL-a danas će nogometaši Zadra na igralištu u Stanovima ugostiti momčad Osijeka.

Derbi je to začelja, Zadar se nalazi na posljednjem a Osijek na pretposljednjem mjestu na tablici. Upravo i iz tog razloga ovaj susret je iznimno važan za obje momčadi. Svjestan je toga dobro trener Zadra, Igor Štimac.

„Želimo Osječanima dobrodošlicu ovdje u sunčanu Dalmaciju, to su naši sportski prijatelji. Teška nas borba čeka, i nas i njih. Moramo biti spremni na svaku varijantu“.

Zna Štimac odakle će im danas prijetiti najveća opasnost.

„Osijek je i inače jedna lepršava momčad, kontraška momčad koja igra u gustom rasporedu i ima hitre igrače naprijed. Perošević, a iza njega možda Barišić, desno Šoršić, i Mešanović, sve su to vrlo kvalitetni igrači prema naprijed. U sredini su dobili lidera, veliko pojačanje u Aljoši Vojnoviću koji zna kreirati. Znamo što nas čeka. Svjesni smo da niti jednom protivniku, pa tako ni Osijeku nećemo smjeti ostaviti prostora ni vremena da bi imao kontinuitet kreiranja. To je naš osnovni zadatak“.

Početak susreta je u 15 sati, povremena javljanja možete slušati u našem programu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.