Hrvatski radio

Radio Zadar

Počele pripreme košarkaša Zadra

03.08.2020.

15:20

Autor: Željko Kapelari

Počele pripreme košarkaša Zadra

Počele pripreme košarkaša Zadra

Foto: - / -

Košarkaški klub Zadar danas je krenuo s pripremama za novu natjecateljsku sezonu. Trener Veljko Mršić i njegov pomoćnik Ivan Perinčić u nove su izazove krenuli s 13 igrača. početak nove sezone najavljen je za 19. rujan, HT Premijer liga, dok bi ABA liga trebala startati 3. listopada.

Martinu Junakoviću, Janu Palokaju, Dominiku Mavri, Juri Planiniću, Dominicu Gilbertu, Domagoju Vukoviću, Filipu Vujičiću i Karlu Uljareviću, igračima koji su na Višnjiku igrali i prošle sezone, na prvoj su se prozivci pridružili mladci koji kucaju na vrata prve ekipe poput Edisa Kormana, Duje Brale, Domagoja Horvata, Ante Beljana, Tomislava Buljana, i Filipa Paponje, dok će novopridošlice i zasada jedina potpisana pojačanja u vidu Aleksandra Bursaća i Eyassu Workua s treninzima započeti idući tjedan kada Workuu prođe period obavezne samoizolacije, a Bursaću riješi sva potrebna papirologija.

„S obzirom da se ABA liga odgodila za početak listopada imamo još minimalno dva tjedna produženog pripremnog perioda. To je gotovo sedam tjedana da se dobro uštimamo“, kazao je trener Zadra Veljko Mršić koji je otkrio i okvirni plan priprema.

„Plan je da prva dva tjedna provedemo u Zadru nakon čega bi otišli u Poreč gdje ćemo nekoliko dana raditi na homogenizaciji ekipe. U Poreču bi odigrali i prvu prijateljsku utakmicu nakon koje bi odmah idući tjedan u Zadru trebali odigrati turnir na kojem će uz Zadar nastupiti još i Sonik-Puntamika, Šibenka i Split. Nakon toga sredinom rujna trebali bi ići i na turnir u Široki Brijeg, dok bi između ova dva turnira isto tako trebali odigrati još jednu utakmicu ovdje negdje u Dalmaciji. Posljednju pripremnu utakmicu odigrat ćemo protiv Šibenke.“

U iščekivanju dvojice igrača s kojima bi se upotpunio roster, na prvom treningu okupilo se dosta igrača iz mlađih kategorija kluba. Mršić je rekao kako je to budućnost kluba na koju definitivno računa.

„Neki od njih će i biti u prvoj ekipi ove sezone, dok će ostali igrati Prvu ligu i bit će fokusirani na to. Nadam se da će ti mlađi igrači kroz hrvatsko prvenstvo dobiti priliku jer kadetska ekipa je ove godine bila uvjerljivo prva bez poraza i iako su još mladi trebamo im otvarati vrata prve ekipe. Vjerujem kako će nekoliko igrača kroz koju godinu biti seniorski prvotimci.“

Iako se u javnosti već barata s dva imena koja s kojima bi se zaključio roster Mršić nije konkretno rekao o kome je riječ. Otklonio je tek mogućnost kako se sve odužilo zbog činjenice da je KK Zadar formalno bez sportskog direktora otkad je Branimiru Longinu mandat istekao prije malo više od mjesec dana.

„Longin i ja smo u svakodnevnom kontaktu i zajedno pregledavamo tržište. On je završavao sve te igrače, komentirali smo ih i ja bi onda razgovarao s tim igračima ponaosob. Tek nakon toga i razgovora s njihovim trenerima odlučujemo da li idemo prema nekom od njih ili ne. Tražimo karakterne igrače jer nam budžet ne dozvoljava da uzimamo neke provjerene i iskusne pa moramo birati igrače koji tek nadolaze. A ta karakterna crta nam je u odabiru jako važna“, zaključio je Mršić.

Dodajmo kako je početak nove sezone najavljen za 19. rujan, kada je predviđeno 1. kolo HT Premijer lige, dok bi ABA liga trebala startati 3. listopada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.