Hrvatski radio

Radio Zadar

Predstavljena fotomonografija “Stvarnost i mit” o Giuseppeu Giergiji

23.11.2017.

19:51

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar danas je predstavljena fotomonografija”Stvarnost i mit” o Giuseppeu Pinu Giergiji, u povodu proslave 80. rođendana košarkaške legende. Autori monografije su dugogodišnji sportski novinari Bernard Paleka i Dražen Žura, a urednik je Bernard Kotlar.

Vidno dirnut bio je Zoran Moka Slavnić.

“U životu sam imao dva idola, u nogometu je to Dragoslav Šekularac, a u košarci Pino Giergia. Ne mogu vjerovati da danas sjedim u društvu mog idola, osim primanja medalja ovo mi je najveća čast da budem u društvu s njim danas”.

 Nazočnima se kako dolikuje obratio i slavljenik, Giuseppe Giergia.

“Zahvaljujem svima što su došli uveličati moju starost. Ponosan sam na plejadu mojih suigrača, imena koja će biti urezana zavajkada u povijesti svjetske. Započeli smo igrati košarku, vjerujući da je to sport budućnosti, da ćemo biti svjetski igrači. Oduvijek su sportaši kao pontoni gdje se grade tolerancija, ljubav i poštovanje, gdje se uvažavaju sve vrijednosti na svijetu koje postoje”.

Legendo, još jednom neka ti je sretan 80. rođendan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.