Hrvatski radio

Radio Zadar

Prof. dr. sc. Slavko Trninić o razvoju košarkaša od osme do 19. godine

24.05.2019.

09:43

Autor: Željko Kapelari

Foto: S-Event

Foto: S-Event

Foto: - / -

Predavanje će se održati od 14 do 17 sati u press dvorani ŠC-a Višnjik. Govorit će, uz ostalo, o učenju treniranja, o usvajanju različitih načina situacijskih treninga, o treninzima usmjerenim na cjeloviti razvoj, usmjerenih na spoznaju kako stvoriti pobjednika u natjecateljskom sustavu i drugo

U sklopu višednevnih događanja u Dvorani Krešimira Ćosića od 23. do 26. svibnja na Višnjiku, nazvanih Festival hrvatske košarke, uz završnicu natjecanja mlađih kategorija, održat će se i nekoliko predavanja.

Svakako najzanimljivije bit će predavanje prof. dr. sc. Slavka Trninića, hrvatskoga etabliranoga trenera i znanstvenika. 

Ovo zadarsko predavanje jest svojevrsni nastavak predavanja koje sam imao u Splitu u veljači na završnici Kupa Krešimira Ćosića. Govorit ću, uz ostalo, o učenju treniranja, o usvajanju različitih načina situacijskih treninga, o treninzima usmjerenim na cjeloviti razvoj, usmjerenih na spoznaju kako stvoriti pobjednika u natjecateljskom sustavu i drugo – kaže prof. dr. sc. Slavko Trninić.

Predavanje će se održati danas od 14 do 17 sati u press dvorani ŠC-a Višnjik. Osim trenerima i drugima koji primarno djeluju u košarci, bit će zanimljivo i poučno i trenerima iz drugih igara jer je Trninić u svom višedesetljetnom znanstvenom djelovanju sustavno i znalački istražio, obradio (i publicirao), a kao trener provodio, mnoge djelotvorne metode i oblike treninga kao bitne čimbenike dosega visoke razine kvalitete u razvoju igrača.

Posljednjeg dana završnice, 26. svibnja s početkom u 9:15 predavanje na temu trenažnog procesa reprezentacija će imati treneri „medaljaških“ reprezentacija, Milan Karakaš trener zlatne U16 reprezentacije te Damir Rajković, trener srebrnih U20 reprezentativaca s prošlog Europskog prvenstva.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.