Hrvatski radio

Radio Zadar

Prva Nagrada Grada Zadra: N. Petrov: "Pokazali smo da znamo i možemo"

01.04.2019.

11:30

Autor: Željko Kapelari

Foto: Toni Pajkin

Foto: Toni Pajkin

Foto: - / -

Ljubitelji automobilskih utrka, okupili su se jučer na Višnjiku na Prvoj nagradi Grada Zadra u prvenstvu druge kategorije vožnje na kronometar, te Otvorenoga prvenstva Grada Zadra u A11 auto i K11 kartingu.

Organizator je bio športski automobilistički klub Racing team Zadar. Nastupilo je više od 80 vozača iz cijele Hrvatske a u vožnji na kronometar slavio je Maro Barović iz Župe Dubrovačke ispred Splićanina Ive Matkovića i domaćeg predstavnika, Natanaela Petrova. U kartingu je pobijedio Ivan Petrušić iz Župe Dubrovačke.

Natanael Petrov iz Automobilističkog kluba RTZ koji je i organizirao ovaj spektakl.

„Vjerujte da se dojmovi još nisu slegli, nismo mi još svjesni što smo sve uspjeli odraditi. Još smo u šoku ali smo presretni jer je ovo ono o čemu smo sanjali”.

Posjetitelja je bio jako velik broj.

„Otprilike što smo gledali, koliko je ograda bilo, po našim prognozama bilo je oko dvije tisuće ljudi tijekom cijelog dana prodefilirali oko staze i boxova gdje su bila vozila”.

Natanael je osvojio treće mjesto,

„Sretan, jer fićo od Barovića je čudo, želio sam na svom domaćem terenu biti što bolji. Treći sam, malo je nedostajalo do srebra ali sam sretan jer sam vozio fiat punta koji je gotovo pa serijski auto”.

Gosti, jesu zadovoljni.

„Svi su prezadovoljni, mi nikad nismo nešto ovakvo organizirali, sve je bilo iznad prosjeka, od sigurnosti staze pa do najsitnijih detalja”.

Dogodine opet.

„Ja se nadam, pokazali smo da znamo i možemo. Imamo podršku Grada Zadra, Turističke zajednice i ŠC Višnjik koji su nam izašli u susret i puno toga omogućili. Već znamo što može biti još bolje i to je ono što želimo, Zadar je pokazao da zaslužuje i da treba jedno ovakvo druženje. Hvala svima koji su nam pomogli.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.