Hrvatski radio

Radio Zadar

R. Trifunović i Branko Skroče: Nismo očekivali pressicu pošto ugovor nije bio potpisan

22.08.2013.

12:16

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Košarkaški klub Zadar osim što nema sreće s novcem i igračima, još je nesretniji kada je riječ o izboru trenera. U gradu košarke, čini se samo u uspomenama Zadrana, već danima se uprava ne može dogovoriti s potencijalnim trenerima. Čak i kada se dogovore, dan kasnije sami sebe demantiraju.

Ante Nazor ostaje trener košarkaškog kluba Zadar, dogovorena je višegodišnja suradnja, sažetak je priopćenja uprave kluba s početka mjeseca. Dan kasnije uprava opovrgava samu sebe uz obrazloženje kako se eto ipak s Nazorom nisu dogovorili. Nakon bjesomučne potrage za Nazorovim nasljednikom, preksinoć su ispustili bijeli dim te objavili gradu i svijetu da će košarkaše Zadra voditi slovenski stručnjak Radovan Trifunović.

I njega je iznenadila službena objava budući da ugovor još nije bio potpisao.

 „Ja sam došao na razgovor i da se dogovorimo oko nekih detalja, novinarima se nisam nadao tako da sam ostao poprilično iznenađen. Glupo je izlaziti u javnost dok se neki posao ne završi, ispalo je tako i žao mi je, drukčije nije moglo“.

Famoznu pressicu nije očekivao ni sportski direktor Branko Skroče, koji je Trifunovića i odabrao:

„I ja sam se začudio kada sam Vas novinare tamo ugledao. Rečeno mi je da smo s trenerom sve dogovorili i da ćemo tada sve zaključiti. Očigledno ništa nismo naučili iz onog s Nazorom, govoriti o nečemu što nije do kraja finalizirano nema smisla. Ipak, ugovor nije bio potpisan, čovjek je tražio da mu damo malo vremena da sve sabere i procijenio je što je za njega najbolje. Nemamo se mi što na njega ljutiti, dapače, bio je i više nego korektan“.

Što o svemu kaže direktor kluba Boris Skroče:

 „Iznenađeni smo i šokirani, čovjek je javno rekao što misli o Zadru, upoznao se sa svojim pomoćnicima i onda preko noći promijenio mišljenje. Nije ugodna situacija ali idemo dalje, u najkraćem roku moramo riješiti pitanje trenera“.

Smijuriju s Višnjika komentirao je i novinar Sportskih novosti Tvrtko Puljić:

„Prvo trebaju naći modernog trenera, zatim napraviti momčad u skladu sa svojim financijskim mogućnostima i okrenuti se radu na dulje razdoblje. Glavni razlog je ipak, omladinski pogon, tu se treba posvetiti posebna pažnja, gledajte, posljednji igrač koji je stigao i Zadra bio je Marko Popović, a od toga je prošlo već dosta godina“.

 

S time se slažu i oba direktora kluba, kojemu nad glavom visi i mač stečaja. No potragu za novim trenerom i izborom kvalitetna imena ograničavaju rokovi i rupa u takujinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.