Hrvatski radio

Radio Zadar

Radovan Trifunović predstavljen kao novi trener KK Zadar

20.08.2013.

22:07

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kao što smo danas i nagovijestiti, mladi 39 - godišnji slovenski stručnjak Radovan Trifunović preuzeo je kormilo KK Zadar te je na "užarenoj" trenerskoj stolici naslijedio Antu Nazora.

Slovenski stručnjak Radovan Trifunović predstavljen je večeras u press centru dvorane na Višnjiku kao novi trener Košarkaškog kluba Zadar. Ugovor sa Zadrom, Trifunović bi trebao potpisati do kraja tjedna nakon što prekine suradnju sa Slovenskim košarkaškim savezom čiji je zaposlenik još uvijek.

Nasljednik Ante Nazora na klupi Zadra nije krio zadovoljstvo zbog prezimanja nove dužnosti te je dodao.

„Dobro sam upoznat u kakvim problemima se nalazi Zadar. Međutim, Zadar je uvijek Zadar, ne biježim od posla i mislim da ovdje mogu napraviti dobar posao. Znam koliko Zadrani vole košarku i koliko im ona znači, nadam se dobroj suradnji.“

Upitan da kaže nešto više o pojačanjima koja su potrebna s obzirom da trenutačni igrački kadar je poprilično tanak istaknuo je:

„Već nekoliko dana  sam u kontaktu s Brankom Skročom, sve mi je jasno. Imamo u vidu već neke igrače i to dosta provjerene s kojima bih odma potpsiali ugovor ukoliko bi se dogovorili i oko financijskog djela. Četiri pozicije su nam delikatne i s njima ćemo se posebno zabaviti (1,2,4,5). Jedino što još ne bih u javnost izlazio s imenima, sa svime će te biti na vrijeme obaviješteni“.

Na kraju je Trifunović koji je u karijeri vodio Helios Domžale i Zlatorog rekao da nema ništa protiv da mu prvi suradnici ostanu Rajko Vidaković i Ante Matulović.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.