Hrvatski radio

Radio Zadar

S. Perica. Svaka čast Evertonu ali Chelsea je ipak veći klub"

02.08.2013.

10:27

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mladi hrvatski reprezentativac i dojučerašnji član Nogometnog kluba Zadar, Stipe Perica, ostvario je transfer iz snova potpisavši petogodišnji ugovor za engleski Chelsea .

18 - godišnji Perica pozornost na sebe skrenuo je prošle sezone kada je u 23 nastupa postigao deset pogodaka te je bio jedan od najzaslužnijih što je Zadar sačuvao prvoligaški status.

O svojim prvim dojmovima po dolasku u redove svjetskog velikana kakav je Chelsea, Stipe je rekao.

„A što da Vam kažem, o Chelseau se sve odavno zna, jedan od najvećih svjetskih klubova, presretan sam što sam tu. Biti član takvog kluba velika čast, po svemu se vidi koliko je to veliki klub. Svi su me odlično primili, svi su mi na usluzi i sada je sve na meni. Moje je da treniram, da pokažem što znam i želim jednog dana i zaigrati za ovaj klub“.

U Londonu se Stipe nalazi već nekoliko dana, jeli upoznao neke od svojih budućih suigrača.

 „Sve sam ih upoznao ali ipak Branislav Ivanović mi je najviše pomogao. Što god mi zatreba, on je tu, zahvaljujem mu se“.

Tvoj favorit je bio Everton.

„Haha istina, ali ne žalim sada previše. Svaka čast Evertonu ali Chelsea, zna se što on predstavlja u nogometnom svijetu“.

Trener prošlogodišnjeg europskog prvaka od ove sezone je legendarni Jose Mourinho.

Što reći o njemu a da se ne zna. On me je i dočekao, samom svojom pojavom fascinira Vas. Zaželio mi je puno sreće i što više postignutih pogodaka“.

Nije Perica zaboravio niti svoje bivše suigrače i trenere iz Zadra.

 „Da nije bilo njih i svih mojih trenera ne bih bilo niti ovog transfera. Od srca im zahvaljujem i uvijek ću biti uz njih. Puno sreće im želim“.

Ono što ga sada očekuje je posudba u neku od europskih liga, i to najvjerojatnije nizozemsku ili talijansku odakle su za njim već i ranije neki od klubova pokazali interese.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.