Hrvatski radio

Radio Zadar

S. Perica: Želim opravdati svoj dolazak u Udine

29.06.2015.

22:16

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sezoni koja je pred vratima itekako se veseli zadarski nogometaš, Stipe Perica igrač talijanskog prvoligaša Udinesea.

Prvo se Stipe osvrnuo na razdoblje provedeno u nizozemskoj NAC Bredi gdje je bio godinu i pol dana.

 "Sve je bilo za samu pohvalu, imao sam maksimalno povjerenje trenera i dobru minutažu. Igrao sam dosta dobro iako uvijek može bolje. Za mene je sve loše krenulo kada se trener promijenio. Dobio sam svojom krivicom crveni karton i pet susreta kazne. Došao je novi trener i više nije ništa bilo kao prije. Najviše radi toga sam se i odlučio za promjenu sredinu".

 Bolje nije moglo niti ispasti, put ga je odveo u redove uglednog člana talijanske Serie A, Udinese.

 "Ne žalim ni za čim, igrao sam u deset od mogućih 14 utakmica i napredak je vidljiv. Uživam u Udinama i želim tu ostaviti što bolji dojam. Znam što se od mene traži i želim to i ispuniti".

 Postigao je jedan pogodak i to velikoj Romi.

 "Ostaje žal što upravo na tom susretu nisam postigao još koji gol jer sam imao nekoliko lijepih prilika. Iskreno nisam baš zadovoljan svojom realizacijom. Imao sam dovoljno prilika i u još nekim drugim ogledima ali izostala je moja bolja egzekucija. Znam na čemu moram dodatno raditi i vjerujem da će u sljedećoj sezoni biti puno bolje".

 Ima učiti od koga, "gazda" u Udineseu je jedan od najboljih talijanskih strijelaca svih vremena, Antonio Di Natale.

 "Ne znam što reći o njemu a da već nije rečeno. Čovjek je ikona kako ovog kluba tako i talijanskog nogometa. Velika čast mi je što uopće mogu biti pored takvog igrača od kojeg mogu puno toga naučiti".

 Očekivanja od nove sezone, neki cilj, točnije broj pogodaka koji bi te zadovoljio.

"Stvarno ne volim takva pitanja. Na meni je da budem što bolji i da iz svake utakmice izvučem ono najbolje a da popravim ono što mi ide lošije. Golovi će doći sami po sebi. Ovo će mi biti treća godina u inozemstvu i priznajem, puno očekujem od nje. Znam koliko mogu i samo neka bude zdravlja, sve ostalo je na meni".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.