Hrvatski radio

Radio Zadar

S. Žunić: Povratak nakon ozljede očekujem na Hanžekovu memorijalu

20.06.2019.

11:34

Autor: Željko Kapelari

S. Žunić: Povratak nakon ozljede očekujem na Hanžekovu memorijalu

S. Žunić: Povratak nakon ozljede očekujem na Hanžekovu memorijalu

Foto: - / -

Zadarskog bacača kugle i brončanog sa Svjetskog prvenstva u Londonu 2017. godine Stipu Žunića zatekli smo u rodnom gradu gdje se odmara ali i lagano priprema za nadolazeće izazove. Zbog ozljede u tijeku je proces rehabilitacije.

Nažalost, zbog ozljede je do sada propustio nastup na Europskom dvoranskom prvenstvu i neke mitinge Dijamantne lige.

„Tako je, prije mjesec dana dogodila mi se ruptura lože i sada sam u procesu sanacije, želim spasiti sezonu i što kvalitetnije onda odraditi Svjetsko prvenstvo u Dohi i još neka natjecanja”.

Upravo, sam uvodni dio sezone, onaj pripremni, kako nam je rekao Žunić bio je odrađen izvrsno.

„Sve je išlo fantastično, to je sport, atletika, ozljede, što godine idu dalje to se sve teže oporaviti. Treba biti jako oprezan, u atletici se tijelo gura do maksimalnih granica i nikad nije lako naći tu neku čarobnu granicu između vrhunske forme i ozljede. Često dođe tako ozljeda ničim izazvana, u zimu je bila viroza, zatim ruptura međurebrenog leđnog mišića, sada ruptura lože lijeve noge. Međutim, ostalo je dosta kvalitetnog odrađenog rada od ranije tako da bi i oporavak trebao proći znatno lakše i brže”.

Kako ide rehabilitacija.

„Dosta sam baziran na manualnim terapijama, živce i živčane impulse pokušavamo preusmjeriti da ih kompenzacijski preuzme drugi mišić a da samu rupturu mogu što prije jednim kvalitetnim oporavkom, prije svega odmorom, ne iritiranjem te ozljede mirovanjem što prije zaliječiti”.

Povratak.

„Nadam se da će to biti na Hanžeku, 4. rujna, to bi mi bio odličan uvod za SP u Dohi. Tamo idem kao brončani iz Londona, ukoliko forma bude prava, vjerujem da niti dobar rezultat neće izostati”.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.