Hrvatski radio

Radio Zadar

S. Žunić: "Uspjet ću i iz Zadra postizati vrhunske rezultate"

28.07.2015.

21:56

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Očekivano do naslova državnog prvaka u bacanju kugle stigao je najbolji hrvatski atletičar, Zadranin Stipe Žunić. Na PH održanom u Varaždinu, Stipe je slavio ispred Marina Premerua. Žunićeva kugla, točnije najbolji hitac zaustavio se na 20, 38 dok je Premeru bacio 20,31.

Zadovoljan je Stipe natjecanjem i osvajanjem prvog mjesta.

„Uvijek je lijepo biti prvi, to je činjenica. Već u prvom hitcu sam bacio tih 20,38 i mislio sam da stvarno mogu baciti kuglu još dalje do 20, 50 što bi značilo da sam potvrdio olimpijsku normu. Nažalost, nisam uspio u tome ali hoću vrlo brzo, uvjeren sam u to“.

Koliko ta činjenica da još nisi bacio normu za OI utječe na tebe, stvara li ti to dodatni pritisak.

„Normalno da stvara, pritisak je uvijek prisutan, trebam gledati sada u kalendaru natjecanja na kojima ću nastupiti kako bi kuglu što prije bacio do te daljine. Sam podatak kad imate tu normu puno toga znači, tu je olimpijska stipendija, program, itd.. Međutim, znam koliko vrijedim i koliko mogu, vrlo brzo otići će kugla i dalje od te norme“.

Vratio si se u rodni Zadar, uspoređivati uvjete ovdje s onim što si imao u Americi i više je nego smješno. Kako napreduje gradnja bacališta.

„Moram priznati vrlo dobro i kroz dva tjedna i to bi trebalo biti gotovo. Tata gradi, brat financira ha,ha,ha. Zbilja je tako, tu su još neki dobri ljudi koji mi pomažu i kroz određeno vrijeme imat ću svoje osobno bacalište a i na Višnjiku smo brzo sa završetkom još jednog. Jeste, nemoguće je uspoređivati Zadar i Ameriku ali vjerujte, uspjet ću ja i iz svog grada postizati vrhunske rezultate. To mi je veliki motiv i želja i na meni je da ju pretočim u stvarnost“.

Trebao si nastupiti na Balkanijadi, ipak, propustit ćeš to natjecanje, zbog lakše ozljede.

„Zateže me malo lumbalni dio leđa pa nema svrhe forsirati. Bolje se malo odmoriti i pripremiti se za izazove koji slijede a prvo je Svjetsko prvenstvo u Pekingu“.

SP u Pekingu je u mjesecu kolovozu. Očekivanja.

„Samo da se ja budem osjećao dobro. Ova godina u kugli je strašna. Mnogo je tu vrhunskih bacača, koji su bacali izvrsno tijekom sezone i bit će to vrlo interesantno prvenstvo. Samo da budem zdrav. Sve ostalo je na meni“. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.