Hrvatski radio

Radio Zadar

Šah: H. Stević novi državni prvak, Saša Martinović deveti

31.01.2013.

23:16

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Saša odličan deveti u konkurenciji 12 najboljih hrvatskih šahista

Brzim remijem u posljednjem kolu s najopasnijim suparnikom Ivanom Šarićem, Hrvoje Stević osigurao je prvo mjesto, iako je imao isti broj bodova kao mladi Splićanin. Naime, bolji je po prvom dopunskom kriteriju jer je postigao bolji rezultat s igračima iz gornjeg djela tablice. Hrvoju Steviću ovo je drugi naslov državnog prvaka, a do njega je došao s tri pobjede i šest remija, uz jedan poraz.

U posljednjem kolu odlučena je samo jedna partija u kojoj je Zadranin Saša Martinović iskoristio nepreciznu igru Alojzija Jankovića i pobjedom pobjegao sa začelja. Zoran Jovanović propustio je dobitak u topovskoj završnici protiv Zdenka Kožula, ali je zato osvojio titulu kralja remija jer je remizirao u svih 11 partija. Partije Palac - Šarić A. i Zelčić - Brkić završene su brzom podjelom boda, a više borbe bilo je jedino u susretu Jovanić - Kuljašević.

Konačan poredak: 1. Stević 6,5 bodova, 2. Šarić I. 6,5 bodova, 3. Brkić 6, 4. Šarić A. 6, 5. Kuljašević 6, 6. Jovanović 5,5, 7. Jovanić 5,5, 8. Janković 5, 9. Martinović 5, 10. Palac 5, 11. Kožul 4,5, 12. Zelčić 4,5 boda.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.