Hrvatski radio

Radio Zadar

Saša Martinović prvi put u karijeri seniorski prvak Hrvatske u šahu

29.06.2020.

20:37

Autor: Željko Kapelari

Saša Martinović prvi put u karijeri seniorski prvak Hrvatske u šahu

Saša Martinović prvi put u karijeri seniorski prvak Hrvatske u šahu

Foto: - / -

Najveći uspjeh u svojoj karijeri ostavio je zadarski šahovski velemajstor Saša Martinović. Martinović je na Pojedinačnom PH koje je održano u Vinkovcima osvojio prvi put naslov državnog seniorskog prvaka.

Do naslova najboljeg Saša je stigao u najjačoj mogućoj konkurenciji 12 igrača (jedino je nedostajao Ivan Šarić). Bili su to Kožul, Stević, Bosiočić,  Zelčić, Brkić, Palac..).

“Snovi su postali stvarnost. Upravo sam prvi put postao seniorski prvak Hrvatske. Hvala svima koji su navijali i vjerovali u mene” – dodao je Martinović.

Važan je podatak da Saša jedini od svih sudionika nije izgubio niti jedan meč. Ukupno je osvojio sedam bodova, drugoplasirani Zdenko Kožul 6,5 isto koliko i Robert Zelčić na trećem mjestu.

Zbog cijele situacije koja vlada u svijetu zbog pandemije koronavirusa ovo je ujedno bio i trenutačno najjači turnir koji je bio odigran.

Čestitamo Saši, koji je do sada u karijeri čak sedam puta bio i kadetski PH dok je kao junior osvojio 2 naslova. Sada je stiglo vrijeme i za prvu titulu u seniorskoj konkurenciji. S reprezentacijom Hrvatske ima četvrto mjesto na Ekipnom EP u Gruziji, pet zlata na Mitropa kupu te na ekipnom juniorskom EP broncu (Subotica).

Zadar nikad nije imao seniorskog prvaka u šahu a prvi spomen šaha je iz Zadra iz 1385. godine.

Svaka čast velemajstore Saša.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.