Hrvatski radio

Radio Zadar

Skokovi u vodu: Matej i Roko izborili norme za ulazak u reprezentaciju

12.11.2015.

20:36

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstavnici Kluba skokova u vodu Zadar startali su u sezonu s međunarodnim natjecanjima te su bili na dva kvalitetna mitinga. Roko Sipina nastupio je u švedskom Lundu dok je Matej Neveščanin skakao u njemačkom Aachenu.

Na natjecanju u Lundu nastupilo je 170 natjecatelja iz 11 država. Roko Sipina je u nastupio sa daske 1m i 3m u kategoriji mlađih juniora. U konkurenciji 20 skakača sa daske 3m osvojio je 7.mjesto sa osvojenih 335 bodova. Sa daske 1m. bio je na drugom mjestu do zadnjeg skoka, međutim zbog loše izvedbe u zadnjem skoku pao je na 6 mjesto u ukupnom poretku sa osvojena 324 boda.

Matej Neveščanin nastupio je u Aachenu na međunarodnom natjecanju za mlađe i starije kadete. Na natjecanju je bilo 103 skakača iz 10 zemalja. Matej je nastupio u kategoriji mlađih kadeta te je sa daske 1m. osvjio 10 mjesto dok je sa daske 3.m osvojio osmo mjesto.

I Matej i Roko su ostvarili norme za ulazak u reprezentaciju u sezoni 2015/2016.

Iduće natjecanje na kojem će nastupiti članovi KSV Zadar biti će za dva tjedna  na 1.kolu Alpe-Adria natjecanja u Grazu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.