Hrvatski radio

Radio Zadar

Školsko košarkaško SP U 15 u Zadru u ožujku 2020.!

14.06.2019.

12:19

Autor: Željko Kapelari

Foto: Nenad Opačić/ŠC Višnjik

Foto: Nenad Opačić/ŠC Višnjik

Foto: - / -

Hrvatski školski sportski savez u suradnji sa Županijskim savezom školskoga sporta Zadarske županije bit će od 15. do 22. ožujka 2020 godine domaćin Svjetskog školskog prvenstva za uzrast do 15 godina.

Očekuje se sudjelovanje oko 25 država s nekoliko kontinenata i to u kategorijama djevojčica i dječaka. Prvenstvo je danas na Višnjiku predstavio Nikola Perković, predsjednik Hrvatskoga školskog sportskog saveza.

"Počašćeni smo što ovaj projekt možemo predstaviti u Zadru, gradu košarke. O košarci kao takvoj osobno ne bih previše, u ovom gradu ima jedna živuća legenda, Giuseppe Giergia, koji o toj igri može govoriti iz prve ruke. Kandidatura Hrvatskoga školskog sportskog saveza za svjetsko osnovnoškolsko košarkaško prvenstvo potaknuta je ovdje u Zadru i u ime našega saveza zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pridonijeli da naša kandidatura u jakoj konkurenciji bude prihvaćena kao najbolja moguća. Argumenti naše kandidature bili su prilično jaki, uključujući i video spot i zbog toga što ćemo biti domaćin u ožujku 2020., zadovoljni smo i presretni". 

Osim sportskoga dijela u programu su i Dan nacija, te Kulturni dan, kao i neki drugi sadržaji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.