Hrvatski radio

Radio Zadar

S.Kuliš, trener u U16 reprezentaciji: "Veselimo se turniru u Turskoj"

23.01.2019.

09:55

Autor: Željko Kapelari

S.Kuliš, trener u U16 reprezentaciji: "Veselimo se turniru u Turskoj"

S.Kuliš, trener u U16 reprezentaciji: "Veselimo se turniru u Turskoj"

Foto: - / -

Zadarski mladi košarkaški stručnjak Stipe Kuliš, zlatni trener kadetske reprezentacije, inače trener u ŠK Sukošan i juniorima KK Sonik Puntamika broji zadnje dana do odlaska u Tursku gdje će Hrvatska U-16 reprezentacija od 28. siječnja do 2. veljače sudjelovati na jakom međunarodnom turniru.

U16 reprezentacija, aktualni prvak Europe, još od kraja prošle godine je u punom pogonu. Najprije se na okupljanju regija od 28. do 31. prosinca našlo 48 igrača kadetskog uzrasta, najboljih iz svojih regija, a potom je 18 mladih nada nastavilo s pripremama u siječnju u Velikoj.

„Cilj šireg okupljanja je bio taj da nam niti jedan daroviti dečko ne prođe ispod radara točnije da ga ne primijetimo, da imamo što veći broj njih pod kontrolom. Zatim se nakon četiri dana popis reducirao na 18 igrača koji su bili u Velikoj gdje smo odradili dobar posao i sada idemo u Tursku”.

Definitivno, turnir koji vas očekuje jedan je od jačih za taj uzrast u Europi.

„Daleko najjjači, sama krema europske košarke će nastupiti, bit će tu Turska, Francuska, Srbija, Litva i mi. Turnir će nam dati neke nove smjernice za dalje, veselimo mu se i bit će ujedno i odlična provjera za glavni događaj a to je Europsko prvenstvo koje nas očekuje u Italiji od 9. do 17. kolovoza”.

Uz Kuliša u tursku Sakaryu ide i igrač KK Zadar, Duje Brala.

„Duje je bio s nama i s generacijom 2002 na EP ima zlato, bio je tada najmlađi. Tu je stekao dragocjeno iskustvo, adaptirao se na model rada u reprezentaciji, visoke zahtjeve koji se stavljaju pred igrače u tim programima i on je kao takav programiran da bude ovo ljeto jedan od naših vodećih igrača na europskoj smotri”.

Rezultat u Turskoj u drugom planu.

„Niti od sekundarnog značaja nam nije rezultat već tercijalnog. Želimo od momaka vidjeti gdje su u odnosu na konkurenciju i da ih vidimo u nekim situacijskim uvjetima te da znamo na čemu trebamo još dodatno raditi kako bi bili sve bolji”.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.