Hrvatski radio

Radio Zadar

Sportski psiholog Toni Gauta predstavlja knjigu na Višnjiku

28.03.2022.

06:26

Autor: Radio Zadar

Sportski psiholog Toni Gauta

Sportski psiholog Toni Gauta

Foto: Nenad Opačić / ŠRC Višnjik

Danas od 19 do 20 sati u dvorani 3 ŠC Višnjik održat će se predstavljanje knjige “Samopouzdanje bez Inata, 30 treninga i razgovora sa sportskim psihologom” mladog zadarskog sportskog psihologa Tonija Gaute.

Knjigu će predstaviti sportski psiholog GNK Dinamo Boris Balent, urednica knjige Valentina Mlađen i sam autor. Prezentacijom će moderirati sportski novinar Branko Tabak.

Više informacija nalazi se u priloženom tekstu. 

Toni Gauta je magistar psihologije s položenim stručnim ispitom i posebnom dopusnicom za rad na psihološkoj pripremi sportaša. Radi kao sportski psiholog i teniski trener u Tenis klubu Zadar ’08 od 2013. godine.

Početkom 2019. otvara prvi centar psihologije sporta u Zadru “Metanoia” koji se bavi mentalnom pripremom sportaša za natjecanja. Krajem 2019. započinje suradnju s Hrvatskim nogometnim klubom Zadar gdje sustavno radi s natjecateljima, roditeljima i trenerima svih dobnih kategorija.

Knjiga Samopouzdanje bez inata svojevrsna je zbirka 30 razgovora nastalih tijekom 30 treninga između Tonija u ulozi sportskog psihologa i sportaša iz 10 različitih sportova s kojima je radio, od profesionalnih sportaša i reprezentativaca do mladih natjecatelja.

Autor fotografija je Nenad Opačić, lektorski dio posla odradila je urednica knjige Valentina Mlađen, a za dizajn naslovnice pobrinuo se Igor Lončar.

Knjiga je tiskana u tiskari Znanje, nakladnik izdanja je Metanoia - obrt za obrazovanje i podučavanje, a za grafičko oblikovanje zaslužan je Illeconcept.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.