Hrvatski radio

Radio Zadar

ŠRD Zubatac:Zlato Ivana Galzine i hrvatske reprezentacije na SP u C. Gori

15.10.2021.

10:42

Autor: Željko Kapelari

ŠRD Zubatac:Zlato Ivana Galzine i hrvatske reprezentacije na SP u C. Gori

ŠRD Zubatac:Zlato Ivana Galzine i hrvatske reprezentacije na SP u C. Gori

Foto: - / -

Sjajne vijesti stižu iz crnogorske Bijele, gdje je održano 56. Svjetsko prvenstvo u ribolovu štapom iz brodice. Naslovom svjetskog prvaka okitio se Zadranin Ivan Galzina, član ŠRD Zubatac.Čestitamo Ivane!!!

Uz to, Galzina je, zajedno s kolegama iz reprezentacije, osvojio i ekipno zlato za Hrvatsku, u čemu su mu se pridružila još dva sugrađana, Marko Sikirić i David Bajlo. 

- Tri dana je puhala bura, a imao sam vrlo težak ždrijeb s aktualnim svjetskim prvacima Talijanima. Vodila se velika borba, koja je na kraju otišla u moju korist i tako sam si otvorio put do zlata. Prvoga dana uhvatio sam 26 riba, drugoga 80, a trećega 66 - javio nam se presretni Ivan, kojemu je ovo kruna karijere.

- Definitivno, ovo je moj najveći uspjeh. Uz 12 ekipnih medalja, do sada sam imao pojedinačno srebro i broncu. Eto, nedostajalo mi je ovo zlato da upotpunim kolekciju - dodao je.

 

Galzina je slavio ispred Talijana Antonyja Giacominia te Francuza Sylvaina Ferachogloua, dok je četvrto mjesto zauzeo Marko Sikirić, kojemu je tako zamalo izmakla medalja i u pojedinačnoj konkurenciji.

Inače, za Hrvatsku su, osim trojice spomenutih Zadrana, nastupili i David Pinezić (SRK Meduza Rovinj), Stefano Erman (ŠRD Ribon Novigrad) te Siniša Budisavljević (ŠRD Tunera Jadranovo).

 

Izbornik reprezentacije je Matteo Jugovac, trener Elvis Barak, a u stručnoj pratnji bio je Zadranin Pavle Kostić.

U ekipnoj konkurenciji, srebro je pripalo Francuzima, a bronca Talijanima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.