Hrvatski radio

Radio Zadar

Štimac poveo Zadrane u pripreme za Drugu ligu

15.07.2015.

11:51

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S pripremama za novu sezonu u Drugoj HNL danas su krenuli nogometaši Zadra. Okupljanju na Stanovima pod vodstvom trener Igora Štimca i njegovih pomoćnika bilo je nazočno 29 igrača.

Dok su igrači odrađivali prve krugove oko igrališta Štimac je rekao sljedeće.

"Imam reći da je puno novih lica, a 19 igrača je napustilo klub. Po svemu što se događa vidljivo je da nećemo imati infrastrukturne uvjete za Prvu ligu. samim tim ćemo i odrediti i ponašanje prema formiranju igračkog kadra za sljedeću sezonu. To je bitno reći da se ne bismo zavaravali s nekim glupostima što ne znači da nećemo pokušati ići na prvo mjesto i ostvariti što bolji rezultat. Nastojat ćemo stabilizirati i ispromovirati što više igrača iz vlastitog kadra i pratiti što se događa u lokalnim klubovima kako bi napravili ako je još moguće bolju selekciju".

Kakav je plan i program priprema.

"Plan je prvi tjedan odraditi ovdje. Tu ćemo odraditi sva inicijalna testiranja da vidimo u kakvom stanju su igrači dočekali ove pripreme. Poslije, ukoliko bude moguće otišli bi na desetak dana u planine gdje bi odigrali  i nekoliko kontrolnih ogleda".

Budući da je poveo igrače u nove izazove znači li to da i ostaje na klupi Zadra i dalje.

"Danas sam tu, što će biti sutra zna samo dragi Bog".

Sa Štimcem ili bez njega Zadrani će natjecanje u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi otvoriti 14. kolovoza kada će na svom travnjaku ugostiti momčad Dugopolja.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.