Hrvatski radio

Radio Zadar

Stipanović u borbi za treći naslov

06.09.2013.

08:26

Autor: žk

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski jedrililičar u klasi Laser Tonči Stipanović danas u Irskoj na Europskom prvenstvu samaca jedri za svoj treći europski naslov, u zadnja dva plova ulazi kao drugi. Uz njega još četiri hrvatska kormilara su u najboljih 17. u Europi.

Nakon pet dana jedrenja i deset plovova četiri kormilara danas u Irskoj mogu uzeti zlato, među njima i Tonči Stipanović. Svi smo tu neko godište, dosta dugo jedrimo u Laseru, nekako smo u isto vrijeme počinjali, svi imaju dobre rezultate, možda ja na Europskim prvenstvima imam najbolje. Bit će jako teško, nadam se da ću im dobrim jedrenje pomrsiti planove i pobijediti ih – razmišlja mirno na iskusni 27-godišnji kormilar Tonči Stipanović. 

 

Napokon moji uvjeti, lagani vjetar, imala sam dobru brzinu, čak i nisam baš prezadovoljna kako sam jedrila, ali pobjeda je tako da treba biti zadovoljan. Nadam se da ću sutra odraditi bez ikakvih grešaka i da će rezultat biti dobar – kazala ja Tina Mihelić, koja trenutačno zauzima osmo mjesto. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.