Hrvatski radio

Radio Zadar

STIPE ŽUNIĆ ZAVRŠIO KARIJERU "Došao je i taj dan, ozljede su učinile svoje"

02.08.2021.

22:14

Autor: Željko Kapelari

STIPE ŽUNIĆ ZAVRŠIO KARIJERU "Došao je i taj dan, ozljede su učinile svoje"

STIPE ŽUNIĆ ZAVRŠIO KARIJERU "Došao je i taj dan, ozljede su učinile svoje"

Foto: - / -

Stipe Žunić završio je karijeru. Najbolji zadarski atletičar, koji je 2017. godine osvojio brončano odličje na Svjetskom prvenstvu u Londonu, a nastupio je i na Ol u Rio de Janeiru 2016. (11. mjesto) već neko vrijeme ne nastupa, a odluku o prekidu karijere objavio je putem društvenih mreža.

- Došao je i taj dan, dan kad profesionalnim nastupima govorim zbogom, a svima vama koji ovo čitate hvala. Bolje rečeno ovaj dan je zbroj svih dana u posljednje dvije godine koji su najavljivali kraj jedne prekrasne, povijesne atletske priče i karijere. Nisam se mogao više hrvati s vlastitom željom za povratkom i vašim pitanjima gdje sam na atletskoj sceni. Ova odluka dakako nije došla preko noći, bilo je tu u više navrata pokušaja povratka i nanovo otvaranih (starih) ozljeda.

Iskusio sam da je od ključne važnosti znati slušati vlastito tijelo i stoga mogu s radošću i dubokom zahvalnosti gledati na sve iza sebe, a svega stvarno ima mnogo. Osjećam ponajprije veliku zahvalnost Bogu, darivatelju svih talenata jer ne znam što imam, a da nisam od Njega primio pa tako i samu volju i rasvjetljenje za razvoj danih talenata i sposobnosti, kako u atletici tako i u kickboksu, boksu i glazbi. Ne razviti talenat značilo bi žrtvovati dar, kako je netko rekao.

 

Da nekoga ne preskočim, hvala mojoj najvećoj podršci supruzi Lei, mojoj obitelji užoj i široj, svim mojim trenerima, fizioterapeutima, maserima, doktorima, svećenicima, savezima, klubovima, sveučilištima i prijateljima, sportašima, navijačima i ljudima dobre volje na svim kontinentima čije je srce kucalo na svim natjecanjima zajedno s mojim. Hvala i svim lekcijama, dobrim i lošim, pobjedima i porazima koje su me djelom izgradile u osobu s iskustvom koja danas jesam.

Ovo ljeto je prekretnica i slaganje prioriteta i nova stranica života kojoj se jako radujem. U sportu ću ostati na jedan drugačiji način i za vas uskoro imam mnogo dobrog materijala, a o čemu se radi saznajte i dalje uz mene i ovaj profil. JOŠ JEDNOM JEDNO VELIKO HVALA! Vaš Stipe - napisao je u emotivnoj poruci 31-godišnji Žunić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.