Hrvatski radio

Radio Zadar

STK Donat se vratio u Superligu među najbolje hrvatske klubove

23.05.2020.

21:50

Autor: Željko Kapelari

STK Donat se vratio u Superligu među najbolje hrvatske klubove

STK Donat se vratio u Superligu među najbolje hrvatske klubove

Foto: - / -

Nakon jedne sezone izbivanja stolnotenisači Donata vratili su se u elitni rang hrvatskog stolnog tenisa Superligu.Donatovci su igrali briljantno u Prvoj ligi zapad te su bili vodeći na tablici s omjerom 14/0.

 Zbog pojave pandemije koronavirsua natjecanje je prekinuto i HSTS je danas donio odluku:

“Sva natjecanja pod nadležnošću Saveza su definitivno prekinuta zbog pandemije Covida-19 i nemogućnošću završetka natjecanja u regularnim uvjetima, a prvaci su Starr i dr. Časl. Što se tiče sezone 2020./21. i u muškoj i ženskoj ligi će nastupati 12 klubova, što znači da niti jedan klub neće ispasti iz lige. U sljedećoj sezoni novi superligaši su Cibalia (1. HL istok) i Donat (1. HL zapad)”.

Ovakvoj odluci nadao se i trener STK kluba Donat, Davor Karlović.

“Istina, mi smo i za stolom pokazali da smo ove sezone bili najbolji u Prvoj ligi i očekivali smo ovakvu odluku. Vratili smo se tamo gdje nam je mjesto i sretni smo radi toga. Čestitam dečkima još jednom na odično odrađenoj sezoni i šteta što je viša sila utjecala na to da nismo natjecanje priveli kraju bez poraza”.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.