Hrvatski radio

Radio Zadar

Stotinjak trkača u tradiconalnoj utrci od Nina do Zadra

20.11.2021.

06:17

Autor: rzd

Stotinjak trkača u tradiconalnoj utrci od Nina do Zadra

Stotinjak trkača u tradiconalnoj utrci od Nina do Zadra

Foto: - / -

Uz Dan Grada Zadra i blagdan svetog Krševana danas tradicionalni 38. Mali maraton od Nina do Zadra u dužini od 16,7 kilometara.Start je u 11 sati kod spomenika Grgura Ninskog u Ninu, a cilj na zadarskom Narodnom trgu. Trkači se u Zadru očekuju oko 12 sati.

Povodom dana Grada Zadra i blagdana svetog Krševana u subotu 20. studenoga 2021. održat će se tradicionalni 38. Mali maraton od Nina do Zadra u dužini od 16,7 kilometara.

Riječ je o jednoj od najdugovječnijih atletskih utrka u Hrvatskoj koja povezuje najstariji hrvatski kraljevski grad Nin sa Zadrom, središtem Zadarske županije.

Start je predviđen za 11 sati ispred spomenika Grgura Ninskog u Ninu, a cilj na zadarskom Narodnom trgu. Pozdraviti maratonce možete već oko 12 sati kada se očekuje prolazak kroz cilj najboljih od stotinjak prijavljenih natjecatelja.

Utrka je sastavni dio Prve hrvatske cestovne lige, a trči se u 12 starosnih kategorija, sedam u muškoj i pet u ženskoj konkurenciji.

Tri prvoplasirana u sveukupnoj kategoriji dobivaju pehare, posebno u muškoj i ženskoj kategoriji. Postolje u kategoriji bit će nagrađeno zlatnom, srebrnom i brončanom medaljom, a istrčana utrka medaljom za sudjelovanje.   

Ovogodišnji mali maraton organizira Atletski savez Zadarske županije pod pokroviteljstvom Grada Zadra i Zadarske županije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.