Hrvatski radio

Radio Zadar

Svjetska liga veterana košarke dolazi u Zadar

29.10.2013.

09:04

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Očekuje se sudjelovanje sportaša iz 40 zemalja svijeta i preko 2500 sportaša i košarkaških djelatnika. Tim povodom gradonačelnik Božidar Kalmeta dao je puno podršku manifestaciji, te je ugostio visoko izaslanstvo FIMBA-e, Međunarodne košarkaške federacije veteranske košarke.

Svjetska liga veterana i veteranki, 40 plus, održat će se u Zadru u travnju 2015. u dvorani „Krešimir Ćosić“ na ŠRC „Višnjik“.

Gradonačelnik Božidar Kalmeta primio je ovoga ponedjeljka predsjednika Rubena Rodrigeza Lamasa, predsjednika Europske organizacije FIMBA-e Vincenca Butala, gospodina Tončija Vanjaka, člana Uprave FIMBA Europe te predsjednika KK veterana „Pet bunara“ Zadar, Tončija Jeraka.

Povod primanju bila je organizacija Svjetske lige veterana koja će se u Zadru održati 2015. Gradonačelnik je obećao punu potporu organizaciji ove sportske manifestacije.

"Zadrani su veliki zaljubljenici u košarku. Naš klub ima veliku tradiciju i dao je mnoge košarkaške velikane poput Kreše Ćosića, Pina Đerđe i drugih koji su igrali diljem svijeta. Drago nam je da ste u tom smislu prepoznali naš grad jer su ovakva veteranska prvenstva, s obzirom na njihovu masovnost, sve važnija, ne samo za sportsku, nego i turističku i gospodarsku promidžbu grada u kojem se održavaju," istaknuo je gradonačelnik Kalmeta.

Svjetska i europska košarkaška veteranska prvenstva upravo su takve priredbe, kazao je Tonči Vanjak. Košarkaški veteranski pokret sve je masovniji i razvijeniji, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj, a sve bolje sportske rezultate postižu i naši veterani i veteranke.

"Kao uvertira Svjetskoj ligi veterana u ožujku sljedeće godine u Zadru će se održati već tradicionalni turnir „Košarkaški masters veterana“ koji organizira KK veterana „Pet bunara“, a na kojem se očekuje 70-tak ekipa iz cijelog svijeta i oko 1000 sudionika", najavio je predsjednik kluba Tonči Jerak.

Očekuje se sudjelovanje sportaša iz 40 zemalja svijeta i preko 2500 sportaša i košarkaških djelatnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.